Σε λειτουργία άλλες 15 κλίνες εντατικής και αυξημένης φροντίδας στο ΕΣΥ

Σε λειτουργία άλλες 15  κλίνες εντατικής και αυξημένης φροντίδας στο ΕΣΥ
Μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ. Eurokinissi

Σε προσλήψεις και άνοιγμα νέων μονάδων εντατικής και αυξημένης φροντίδας στην Αττική προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Εντείνονται οι κινήσεις του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λόγω των αυξημένων αναγκών ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με απόφασή του προχώρησε σε πρώτη φάση στην ενίσχυση των νοσοκομείων της Αττικής με το άνοιγμα 15 κλινών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Πιο αναλυτικά, η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που αναπτύσσονται από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: 2 κλίνες ΜΕΘ

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»: 2 κλίνες ΜΕΘ

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό»: 4 κλίνες ΜΕΘ Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ: 7 κλίνες ΜΑΦ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν συμφωνήσει να ενισχυθεί η δυναμικότητα σε κρεβάτια εντατικής και από τις ιδιωτικές κλινικές τις οποίες θα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Συνολικά περίπου 80 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών έχουν περιέλθει υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, γεγονός που βοηθά στην κάλυψη των αναγκών, λόγω και της έξαρσης της γρίπης.

Σημειώνεται πως καθημερινά μόνο στην Αττική υπάρχει αναμονή για εισαγωγή σε ΜΕΘ πάνω για πάνω από 40 άτομα. Μάλιστα το διάστημα 27/1-2/2 όπως σημείωσε ο ΕΟΔΥ 136 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ από σοβαρή γρίπη, μια κατάσταση η οποία για μερικές εβδομάδες αναμένεται να συνεχιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα