Lockdown – Νέα μέτρα: Μέχρι τις 19:00 η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο και μετακινήσεις σε ακτίνα 2 χλμ.

Lockdown – Νέα μέτρα: Μέχρι τις 19:00 η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο και μετακινήσεις σε ακτίνα 2 χλμ.
Μετακίνηση με ποδήλατο στην Αθήνα Eurokinissi

Αλλαγές στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο το lockdown για Αθηνα, Θεσσαλονίκη και "κόκκινες" περιοχές, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι θα ισχύει για τα ψώνια και τις μετακινήσεις.

Παρά την υποστήριξη από αρκετά μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τελικά φαίνεται ότι δεν πέρασε η πρόταση για εισήγηση ενός καθολικού lockdown ως δραστικό μέσο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αφορά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 19:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όσες “κόκκινες” περιοχές έχει επιβληθεί ή θα επιβληθεί, ενώ παράλληλα οι δυνατότητες μετακίνησης με βάση τα διάφορα sms παραμένουν, αλλά σε ακτίνα 2 χλμ για ψώνια και περιπάτους.

Lockdown – Μετακινήσεις και SMS

Ειδικότερα αν κάποιος λοιπόν θα πρέπει να μετακινηθεί είτε για ψώνια ήτοι για είδη διατροφής με sms 2, είτε για περίπατο με sms 6, δεν θα πρέπει να μετακινείται από την οικεία του πάνω από 2 χλμ. Το ίδιο ισχύει και για επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ πιθανότατα από αύριο το πρωί (4/4/2021), με την Κυβέρνηση να αισιοδοξεί ότι μέσα στις επόμενες 12-14 ημέρες, θα δει την αναχαίτιση της επιδημίας και την μείωση των κρουσμάτων, ώστε να καταφέρει ένα έστω δειλό άνοιγμα της αγοράς μετά την Καθαρή Δευτέρα. Κλειδί βέβαια είναι η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ήταν για μια ακόμη φορά μαραθώνια, διαρκεί ήδη 6 ώρες, καθώς υπήρξε σίγουρα έντονη συζήτηση σχετικά με την πρόταση για ένα αυστηρότερο και Πανελλαδικό lockdown. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα