Λουράντος: "Κανονικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών"

Λουράντος: "Κανονικά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών"

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την "προσωπική" απόφαση όπως την χαρακτήρισε περί αναστολής των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου, προκάλεσε η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών έως τις 25 Ιουνίου.

Ο κ. Λουράντος δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι πρόκειται για "προσωπική απόφαση του προέδρου του πανελλήνιου οργάνου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, αφού οι ανά τη χώρα σύλλογοι ουδέποτε συνεδρίασαν", ενώ διατύπωσε ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης.

"Το 90% των τοπικών συλλογών διαφωνούν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, μη χορηγώντας φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ", ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΠΦΣ με απόφασή του, κάλεσε την Παρασκευή τα μέλη του να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 25 Ιουνίου, οπότε πρέπει να τους καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ το σύνολο των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στις 23 Μαΐου, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού είχε δηλώσει αδυναμία να εμφανιστεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

SHARE:

24Media Network