Μάσκα: Πώς να τη φτιάξετε από ρούχο μέσα σε 40”

Μάσκα: Πώς να τη φτιάξετε από ρούχο μέσα σε 40”

Ο αρχίατρος των ΗΠΑ Τζερόμ Άνταμς δείχνει πώς μπορεί να φτιάξει κανείς μάσκες από μπλουζάκια μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.

Σε μια προσπάθειά του να ενθαρρύνει τους πολίτες να φορούν μάσκες, ακόμα και εάν αυτές δεν είναι ιατρικές αλλά υφασμάτινες, συμβάλλοντας όπως είπε στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και μη στερόντας από τους επαγγελματίες τις χειρουργικές, ο αρχίατρος των ΗΠΑ Τζέρομ Ανταμς, έκανε μόνος του μια επίδειξη για τη δημιουργία αυτοσχέδιας μάσκας από ρούχα.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία Centers for Disease Control and Prevention (CDC), – και το οποίο αναμετάδωσε την Πέμπτη η ΕΡΤ – ο Άνταμς δείχνει στους πολίτες πώς να φτιάξουν μια υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι τους, από παλιά μακό μπλουζάκια ή άλλο κομμάτι υφάσματος, μέσα σε 45 δευτερόλεπτα:

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Απριλίου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφερθεί εκτεταμένα και στις αυτοσχέδιες μάσκες και στη χρήση τους. Όπως είχε πει «το 40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο ύφασμα. Μετά βγάζω το μαντήλι με απρόσεκτες κινήσεις. Οι αυτοσχέδιες μάσκες, ενώ προστατεύουν τους υγιείς, μπορεί να κάνουν πρόβλημα από την αντίθετη πλευρά. Να φοράς τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρείς τους κανόνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα