Μάσκα: Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση της – Τι προβλέπεται για ταξί και πλοία

Μάσκα: Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση της – Τι προβλέπεται για ταξί και πλοία
Γυναίκα με μάσκα σε πλοίο ISTOCK

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη χρήση μάσκας στα ταξί, στα πλοία και στα φαρμακεία. Οι περιπτώσεις που η χρήση παραμένει υποχρεωτική.

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα 1η Ιούνη η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ούτε στους εσωτερικούς χώρους, η επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ενέκρινε συγκεκριμένα μέτρα για τη χρήση της τα οποία προβλέπουν και υποχρεωτικότητες.

Πιο συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας στο εσωτερικό των πλοίων είναι υποχρεωτική όπως και στα ταξί. Υπάρχει, παράλληλα σύσταση για χρήση της ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, αν παρατηρείται πολυκοσμία.

Αναλυτικά τι προβλέπεται

Ταξι: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

Κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται οταν: νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό ανω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρων ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Επιβατηγά: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες (επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου).

Ημερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.

Τα παραπάνω μέτρα εγκρίθηκαν ομόφωνα και αυτό έχει τη σημασία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα