Νοσοκομεία: Ανακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών

Νοσοκομεία: Ανακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών
Νοσηλευτές στην Ελλάδα Eurokinissi

Με στόχο να μη δημιουργηθούν κενά στην περίθαλψη των πολιτών λόγω του 4ου κύματος της επιδημίας το Υπουργείο Υγείας ανακαλεί άδειες προσωπικού από 1η Σεπτεμβρίου.

Με εντολή που απέστειλε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οδηγία προς νοσοκομεία και όλες τις δομές Υγείας ανακαλούνται όλες οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που υπογράφουν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Η απόφαση αυτή λήφθηκε καθώς το επόμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ήδη έχουμε εισέλθει στο 4ο και πλέον επιθετικό κύμα.

Την ίδια στιγμή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πολύ πιθανό να οδηγήσει εκατοντάδες υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας και για το λόγο αυτό χρειάζονται εφεδρείες.

Σημειώνεται πως και κατά τα προηγούμενα κύματα το Υπουργείο Υγείας είχε κινηθεί ανάλογα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα