Παγώνη: Αργός ο ρυθμός των εμβολιασμών, ατυχής η δήλωση Κοντοζαμάνη

Παγώνη: Αργός ο ρυθμός των εμβολιασμών, ατυχής η δήλωση Κοντοζαμάνη
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του ΕΣΥ, κρούει η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν στο διπλάσιο οι εμβολιασμοί και μίλησε για τους κινδύνους που κρύβει για το ΕΣΥ ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα.

Καμπανάκι για το βαθμό ανταπόκρισης του ΕΣΥ σ’ένα πιθανό τρίτο κύμα του κορονοϊού αλλά και το ρυθμό των εμβολιασμών “χτύπησε” η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά τόνιε χαρακτηριστικά ότι οι εμβολιασμοί γίνονται με αργούς ρυθμούς και πρέπει να αυξηθούν στο διπλάσιο και πως η διαδικασία είναι σύνθετη.

Υπογράμμισε επίσης ότι το ιικό φορτίο είναι ακόμη πολύ υψηλό στην Αττική και τα πράγματα δύσκολα γι’ αυτό πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ. Παράλληλα, είπε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη αν αυξηθούν τα κρούσματα, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί ενώ οι νοσηλευτές έχουν αναλάβει επιπλέον και το μεγάλο έργο των εμβολιασμών.

Σχετικά με την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζομάνη για τους ιατρούς και τους θανάτους ασθενών σε απλές κλίνες και όχι ΜΕΘ, η κ. Παγώνη απάντησε ότι πρόκειται για μια ατυχή δήλωση που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα

«Ήταν πιστεύω μια ατυχής δήλωση του αναπληρωτή υπουργού. Πιστεύω ότι θα ανακαλέσει. Όλα τα site γράφουν “ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ”. Εμάς αυτό μας στεναχώρησε πάρα πολύ», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Κατέληξε δε, ότι τα κριτήρια με τα οποία ένας ασθενής διασωληνώνεται είναι επιστημονικά και όχι η πληρότητα και πως ένας ασθενής διασωληνώνεται από τους ιατρούς όταν κριθεί απαραίτητο ακόμη και σε απλή κλίνη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα