Παγώνη: Aύξηση νοσηλειών από κορονοϊό κατά 10% – “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”

Παγώνη: Aύξηση νοσηλειών από κορονοϊό κατά 10% – “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”
INTIME

Μετά τις 15 Νοεμβρίου "αρχίζουν τα δύσκολα", σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ η οποία σημείωσε οτι παρά την σχετική καλοκαιρία, παρουσιάζεται αύξηση των νοσηλειών από κορονοϊό.

Κατά 10% αυξήθηκαν οι νοσηλείες από κορονοϊό στις απλές κλίνες, παρά τη σχετική καλοκαιρία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη η οποία προειδοποίησε παράλληλα οτι τα δύσκολα αρχίζουν σε περίπου ένα μήνα.

“Ήδη από τη Ευρώπη, επειδή ο καιρός έχει αλλάξει, έχει αρχίσει το κρύο, υπάρχει αύξηση 45% στις νοσηλείες στις άπλες κλίνες, ενώ στη Ιταλία 31%, και στις ΜΕΘ σε νούμερα που δεν τα περιμέναμε” σημείωσε η κα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 17/10 στον ΣΚΑΙ.

“Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που τελείωσε το καλοκαίρι. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ, ειδικά το Σάββατο που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε οτι ο αριθμός όσων έχουν προχωρήσει σε επικαιροποιημένους εμβολιασμούς είναι χαμηλός και συμπλήρωσε οτι χρειάζεται ενημέρωση, όπως χρειάζεται ενημέρωση και για τη γρίπη που ήδη ξεκίνησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα