Πάνω από 35 γιατροί και νοσηλευτές νόσησαν από ιλαρά

Πάνω από 35 γιατροί και νοσηλευτές νόσησαν από ιλαρά
epa01895280 (FILE) A file picture dated 03 September 2009 illustrates a vaccination at the university hospital of Mainz, Germany. On the backdrop of upcoming swine flu vaccination campaigns, EU countries are willing to display solidarity with poorer EU member states. European Ministers of Health mandated the EU Commission on 12 October 2009 with the elaboration of a joint sourcing of the needed vaccine. Five EU member states do not hold any or suffient buy options. EPA/FREDRIK VON ERICHSEN EPA

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ πιο ευάλωτοι είναι όσοι είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είτε όσοι έχουν λάβει μόνο τη μία δόση και κυρίως εκείνοι που εργάζονται στα «Επείγοντα»

Σε υψηλή ομάδα κινδύνου για την επιδημία ιλαράς αναδεικνύονται γιατροί και νοσηλευτές, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τουλάχιστον 35 γιατροί και νοσηλευτές έχουν νοσήσει από ιλαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ο αριθμός, δε, των εργαζομένων σε νοσοκομεία που έχουν νοσήσει από ιλαρά ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία για άλλες ομάδες εργαζομένων όπως τεχνολόγοι, καθαρίστριες, φύλακες κ.ά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει ότι η ενίσχυση του εμβολιασμού γενικά στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων είναι αρμοδιότητα των επικεφαλής τους και ότι πέρα από τις «εντολές» της διοίκησης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που οφείλουν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους.

Το μεγαλύτερο φορτίο της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου σηκώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής και ιδίως τα παιδιατρικά νοσοκομεία, το Θριάσιο, ο Ευαγγελισμός, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο, ενώ πιο ευάλωτοι είναι όσοι εργάζονται στα Επείγοντα και έρχονται σε επαφή με ασθενείς που δεν ξέρουν ίσως ακόμη ότι νοσούν από ιλαρά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η πλειονότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ που εκδήλωσε ιλαρά δεν είχε λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου και εκείνοι που νόσησαν ήταν εντελώς ανεμβολίαστοι ή είχαν πάρει μόνο τη μιά δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσοι γεννήθηκαν μετά το 1970, και δεν έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις του εμβολίου ή δεν έχουν ιστορικό νόσησης από ιλαρά, πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα