Παπαευαγγέλου: Σε τριαντάρηδες και κάτω τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Παπαευαγγέλου: Σε τριαντάρηδες και κάτω τα νέα κρούσματα κορονοϊού
Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Eurokinissi

Στους 1000 έχουν περιοριστεί πλέον οι νοσηλευόμενοι λόγω της επιδημίας στα νοσοκομεία. Στα 4100 τα ενεργά κρούσματα.

Σε ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες φαίνεται ότι “χτυπά” ο κορονοϊός με τα περισσότερα νέα κρούσματα να αφορούν άτομα 32 ετών και κάτω, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής σταθερή βελτίωση της πορείας της επιδημίας κορονοϊού και μάλιστα την τελευταία εβδομάδα, ο 7ημερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων υποχώρησε κατά 35% καθώς καταγράφονται περίπου 400 την ημέρα.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού έχει υποχωρήσει πλέον στο 0,81%. Τα δε τεστ που γίνονται κατά μέσο όρο την ημέρα είναι 31000 και η μέση θετικότητα έχει υποχωρήσει στο 1,3% ενώ στους στοχευμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ με rapid test η θετικότητα είναι κάτω του 1% .

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 4100 ενεργά κρούσματα και οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι πράσινες και κίτρινες. Παράλληλα σημείωσε ότι έχουν υποχωρήσει σημαντικά οι νοσηλευόμενοι λόγω covid και είναι μόλις 1000 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με μόλις 58 ασθενείς να εισάγονται ανά μέρα. Οι προβλέψεις δε για την ερχόμενη εβδομάδα είναι συνολικά 40 νέες διασωληνώσεις το πολύ και περίπου 10 νέοι θάνατοι ανά ημέρα με βάση τα σχετικά μοντέλα.

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι 25-55 ετών. “Η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και αφορά άτομα νεότερης ηλικίας” σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου η οποία αποδίδεται στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη αλλά και την κινητικότητα των νέων λόγω καλοκαιριού.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι υπάρχει μείωση κατά 17% στις νοσηλείες σε ΜΕΘ. Σχετικά με τα self test έχουν διανεμηθεί 31 εκατομμύρια συσκευές σε 4,5 εκατομμύρια πολίτες και 23 εκατομμύρια αποτελέσματα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα. Περίπου 35.000 θετικά αποτελέσματα κορονοϊού έχουν προκύψει από τα self test.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα