Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό για την υγεία των παιδιών;

Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό για την υγεία των παιδιών;
Πόσο σημαντικό είναι το πρωινό για την υγεία των παιδιών; 123rf

Τι πρέπει να περιέχει ένα πρωινό για να είναι πλήρες; Πώς βελτιώνει την υγεία του παιδιού το καλό πρωινό;

Το πρόγευμα είναι το πρώτο και βασικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι η πηγή της ενέργειας και της τόνωσης ενός μικρού παιδιού που ξεκινά μια πολύ απαιτητική μέρα στο σχολείο, όπου θα πρέπει να αποδώσει.

Ένα καλό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό άλλωστε έχει αποδειχθεί πως έχει θετική επίδραση στη σχολική επίδοση.

Επίσης, μειώνει κατά 30% τις πιθανότητες ένα παιδί να γίνει παχύσαρκο και αυξάνει την ικανότητα εκμάθησης, συνδυαστικής σκέψης και μνήμης.

Τι πρέπει να περιέχει ένα πρωινό για να είναι πλήρες;

Οι ανάγκες ενός παιδιού σε ενέργεια καλύπτονται από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Θα πρέπει όμως να επιλέξουμε τροφές που δεν επιβαρύνουν το στομάχι και είναι πιθανό να δυσκολευτεί το παιδί να χωνέψει.

Μερικές καλές ιδέες για θρεπτικό πρωινό είναι το γάλα με δημητριακά, το μέλι, το βούτυρο ή το αβγό. Επίσης, μπορεί να φάει και μια μπανάνα ή να την πάρει μαζί του στο σχολείο ως δεκατιανό.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση του ανθρώπου.

Πώς βελτιώνει την υγεία του παιδιού το καλό πρωινό;

Ένα θρεπτικό και χορταστικό (όχι όμως βαρύ) πρωινό είναι πιθανό να αποτρέψει το παιδί από ανθυγιεινές επιλογές σνακ στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνει να τρώει πιο υγιεινά και άρα, πιο θρεπτικά. Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού είναι πιο δυνατό και η άμυνά του καλύτερη και έτοιμη να αντιμετωπίσει ευκολότερα τους ιούς και τα μικρόβια που απειλούν να εισβάλουν στον οργανισμό. Με τη σωστή διατροφή και την άσκηση ένα παιδί αρρωσταίνει λιγότερο συχνά.

Ακόμη όμως κι αν τελικά αρρωστήσει, τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως λιγότερο και είναι πιο ήπια. Σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεσαι μπορείς να βρεις τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί σου. Μπορείς να επιλέξεις παιδίατρο στο Μαρούσι, στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη θέλεις βάσει του βιογραφικού ή της περιοχής ενδιαφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα