Ψήγματα αισιοδοξίας για την Ιταλία, στον πυρήνα της πανδημίας οι ΗΠΑ

Ψήγματα αισιοδοξίας για την Ιταλία, στον πυρήνα της πανδημίας οι ΗΠΑ
Άποψη της Νέας Υόρκης εν μέσω κορονοϊού AP Photo/Mark Lennihan

Ως μια μικρή ακτίδα ελπίδας περιγράφει ο ΠΟΥ την μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι ακόμη "πολύ, πολύ νωρίς". Τι ισχύει με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Διότι είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη προκειμένου να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ωστόσο, επιτρέπει μια ελάχιστη δόση αισιοδοξίας.

Αντιθέτως ο οργανισμός διαπιστώνει ξεκάθαρα “πολύ μεγάλη επιτάχυνση” της μετάδοσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε νέο επίκεντρο της επιδημίας. Όταν ο εκπρόσωπος Μάργκαρετ Χάρις ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ο νέος πυρήνας αποκρίθηκε ότι “αυτήν τη στιγμή διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Οι ΗΠΑ έχουν μία μεγάλη έκρηξη, μία έκρηξη που ενισχύεται σε ένταση“.

Τις τελευταίες 24 ώρες το 85% των νέων κρουσμάτων προέρχονταν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Απ’ αυτά, το 40% αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε η εκπρόσωπος. Συνολικά, η παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 επιταχύνεται πολύ και αναμένονται μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων από τα σημερινά 334.981 κρούσματα και τους 14.510 θανάτους προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα