Κορονοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις

Κορονοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων στην Ιταλία δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις
Ιταλοί στρατιώτες στον κεντρικό σταθμό του τρένου της Ρώμης AP Photo/Andrew Medichini

Δεν εφησυχάζουν οι ιταλικές αρχές από τη μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Δευτέρας και ζητούν το ίδιο από τους πολίτες. Δεδομένη η απαρέγκλιτη τήρηση των αυστηρών μέτρων έως ότου η καθημερινότητα επανέλθει στα προ δύο εβδομάδα επίπεδα.

Δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις έπειτα από μια μικρή μείωση“, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουσαφέρο στον ραδιοσταθμό Radio2 του Rai.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη δημοσιότητα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν στα 4.789, έναντι των 6.557 το Σάββατο. Η Ιταλία κατέγραψε εξάλλου 601 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο, αριθμός επίσης μειωμένος συγκριτικά με τα δεδομένα των προηγούμενων δύο ημερών, συνδυασμένος δε με το εξιτήριο για τον ασθενή-Νο1. Συνολικά πάντως ανέβασε τον αριθμό των θανάτων από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα στους 6.077.

Παρά το φως στην άκρη του τούνελοφείλουμε να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα δεδομένα, να τα αναλύσουμε επιδημιολογικά. Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε μερικές μέρες για να κατανοήσουμε ποια είναι η τάση, ζούμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα“, εξήγησε ο Μπρουσαφέρο και κάλεσε τους συμπατριώτες του να σεβαστούν τους κανόνες ασφαλείας για να αποτραπεί περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Να συνεχίσουμε όλοι τις καλές συμπεριφορές. Μια κακή συμπεριφορά σήμερα θα έχει συνέπειες τις δύο προσεχείς εβδομάδες“, προειδοποίησε. “Το πόσο αυστηροί θα είμαστε στον σεβασμό των κανόνων θα επηρεάσει σίγουρα το πως θα εξελιχθούν οι καμπύλες (μετάδοσης) σε όλες τις περιοχές“, συμπλήρωσε.

Η μεγάλη πλειονότητα των Ιταλών δείχνει να έχει αποδεχθεί και να σέβεται τα περιοριστικά μέτρα, όπως φαίνεται από τους εγκαταλελειμμένους δρόμους των κύριων μητροπόλεων της χώρας: από το Μιλάνο ως την Φλωρεντία και τη Νάπολη ή τη Ρώμη. Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Repubblica, το 94% των ερωτηθέντων έκρινε “θετικά” ή “πολύ θετικά” τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των ανθρώπων.

Στόχος της κυβέρνησης πλέον είναι η προστασία του νότου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα