Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται σφράγισμα τα δόντια μας

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται σφράγισμα τα δόντια μας
Φωτογραφία αρχείου lev dolgachov/ 123rf

Πότε εφαρμόζεται ένα σφράγισμα και πώς γίνεται.

Τα δόντια μας χρειάζονται καθημερινή περιποίηση και φροντίδα για να παραμένουν υγιή και λευκά. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να τα πλένουμε ιδανικά μετά από κάθε γεύμα. Φυσικά, απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο καθάρισμα είναι το στοματικό διάλυμα και η χρήση οδοντικού νήματος.

Πολύ συχνά, ειδικότερα αν αυτοί οι κανόνες δεν εφαρμόζονται με σταθερότητα και προσήλωση, τα δόντια μας έρχονται αντιμέτωπα με την τερηδόνα, η οποία καταστρέφει την αδαμαντίνη τους σχηματίζοντας τρύπα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οδηγεί στην ανάγκη σφραγίσματος του δοντιού, ώστε να μην υπάρξει φλεγμονή στο σημείο.

Ο ειδικός γιατρός για να εφαρμόσει το σφράγισμα είναι ο οδοντίατρος ή αν πρόκειται για παιδί ο παιδοδοντίατρος. Για να επιλέξεις τον καλύτερο για εσένα, μπορείς να ψάξεις στην περιοχή που θέλεις και να διαβάσεις αξιολογήσεις άλλων ασθενών που έχουν επισκεφθεί αυτόν το γιατρό πριν από εσένα (οδοντίατροι Θεσσαλονίκη).

Πότε εφαρμόζεται ένα σφράγισμα;

Το σφράγισμα είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος αποκατάστασης ενός κατεστραμμένου από την τερηδόνα δοντιού. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί και σε περίπτωση που κάποιος σπάσει ένα δόντι λόγω τραυματισμού. Άλλη μία εφαρμογή του είναι στις περιπτώσεις που η αδαμαντίνη των δοντιών καταστραφεί, επειδή ο ασθενής δεν βουρτσίζει σωστά τα δόντια του. Το σφράγισμα μπορεί να αποκαταστήσει το δόντι ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει μικρή σύγκλειση, η οποία επιδέχεται διόρθωσης αυτού του είδους.

Πώς γίνεται το σφράγισμα;

Το σφράγισμα είναι μια απλή οδοντιατρική πράξη. Αφού αναισθητοποιηθεί το πάσχον δόντι, ο γιατρός αφαιρεί την τερηδόνα και καθαρίζει καλά το σημείο για να μην μείνει κάποιο υπόλειμμα που θα πυροδοτήσει εκ νέου πρόβλημα. Μετά, τοποθετεί στο άδειο κομμάτι του δοντιού ένα ειδικό υλικό και καλύπτει το κενό που προέκυψε από την τερηδόνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα