Σεξ: Η χαμηλή σεξουαλική διάθεση της γυναίκας έχει παθολογικά αίτια

Σεξ: Η χαμηλή σεξουαλική διάθεση της γυναίκας έχει παθολογικά αίτια
GETTY IMAGES/BRAND X

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η πεσμένη σεξουαλική διάθεση στις γυναίκες έχει κυρίως παθολογικά αίτια. Τι αναφέρει

Στο παρελθόν έχουμε δει έρευνες που δείχνουν πως η πεσμένη λίμπιντο των γυναικών μπορεί να προέρχεται από ψυχολογικούς λόγους όπως στρες ή κατάθλιψη. Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως η πεσμένη σεξουαλική διάθεση στις γυναίκες έχει κυρίως παθολογικά αίτια. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wayne στο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασαν 19 γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με υποτονική σεξουαλική επιθυμία.

Στην αρχή έλεγξαν τις νευρικές του δομές και πώς αυτές ενεργοποιούνται όταν δέχονται κάποιους ερεθισμούς.Στη συνέχεια τις έβαλαν να βλέπουν κάθε μέρα για 30 λεπτά βιντεοταινίες με διάφορα προγράμματα από την τηλεόραση, μεταξύ αυτών και ερωτικές ταινίες και ανέλυσαν το τι συνέβαινε στον εγκέφαλο τους εκείνες τις στιγμές. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας είναι οργανικό και σωματικό πρόβλημα για τις γυναίκες αυτές. Μια αιτία για παράδειγμα μπορεί να είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες.Καμία κατάσταση που τις στιγμάτισε ψυχολογικά δεν φάνηκε να είναι η αιτία της χαμηλής τους σεξουαλικής διάθεσης. 

Οι ειδικοί λένε πως τα ευρήματα αυτά θα τους βοηθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της χαμηλής λίμπιντο που ταλανίζει αρκετά μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.Βέβαια δεν μοιράζονται οι επιστήμονες την ίδια αισιοδοξία. ορισμένοι ειδικοί ψυχολόγου λένε πως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να διευκρινιστεί και ο ρόλος της κατάθλιψης στη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης, γιατί είναι γνωστό ότι μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο σεξ. Όπως τονίζουν, ένα σοβαρό ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι σχετικό με την αιτία ή τις αιτίες που προκαλούν την διαταραχή υποτονικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Και σ΄ αυτή την περίπτωση όπως λένε, με τη βοήθεια της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας πρέπει να ελεγχθεί το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των γυναικών κατά καιρούς και για μεγάλα χρονικά διαστήματα για να εντοπίσουν, αν η μείωση της ερωτικής τους επιθυμίας οφείλεται σε δευτερογενή αίτια όπως είναι η κούραση, το στρες, το άγχος, ο τρόπος ζωής τους κ.ά.

Διαβάστε ακόμη στο healthview.gr:

Υποκατάστατα γεύματος: άλλη μία εμπορική δίαιτα ή όχι;

Αυτό είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να ψάχνουμε σε έναν σύντροφο

SHARE: