Σήμερα το νέο ραντεβού Μπερσίμη με τους θεσμούς για το ανείσπρακτο clawback

Σήμερα το νέο ραντεβού Μπερσίμη με τους θεσμούς για το ανείσπρακτο clawback

Ο πρόεδρος του Οργανισμού πηγαίνει στο νέο του ραντεβού, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των παρόχων

Συνάντηση με τους Θεσμούς έχει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης για να παρουσιάσει την πρότασή του, σχετικά με το ανείσπρακτο clawback, το οποίο έχει τεθεί πλεόν εκ μέρους των δανειστών ως προαπαιτούμενο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού πηγαίνει στο νέο του ραντεβού, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των παρόχων, με τους οποίους συναντήθηκε χθες  και τους ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία συνίσταται στα εξής σημεία:

Είσπραξη του clawback του 2016 μέχρι και του 2017, συμψηφισμός των οφειλών του 10% με το ανείσπρακτο clawback έως και του 2015, ενώ τυχόν υπόλοιπα θα δοθούν με δόσεις το 2018.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι η απαίτηση των Θεσμών για το ανείσπρακτο clawback, ήρθε μετά τις αιχμές του τομεάρχη της ΝΔ κου Βασίλη Οικονόμου εναντίον του προέδρου του Οργανισμού για εύνοια προς τους παρόχους μη εισπράττοντας το clawback σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια αυτή την πρόταση που θα καταθέσει σήμερα ο κος Μπερσίμης, την είχε  παρουσιάσει εδώ και μήνες στον κο Καρόνε ο οποίος δεν έδειξε να είναι αρνητικός. Μάλιστα από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος του υπουργείου Υγείας, περιλαμβανόταν διάταξη στην οποία προβλεπόταν ο συμψηφισμός. Εκτιμάται ότι η πρόταση θα τύχει της αποδοχής των δανειστών, με δεδομένο ότι υπάρχει και συμφωνία με τους παρόχους, ενώ ούτως η άλλως, την ιδέα του συμψηφισμού δε θα την ακούσουν για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη στο Healthview.gr:

Eurostat: Η Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις για δαπάνες υγείας αλλά στις ψηλότερες για κρατικές υπηρεσίες
Κλειστό το 40% των μονάδων του ΠΕΔΥ
SHARE:

24Media Network