Στην αντεπίθεση ο Πολάκης: Θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής

O Παύλος Πολάκης
O Παύλος Πολάκης EUROKINISSI

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις δωρεές του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" στο χώρο της υγείας ο Παύλος Πολάκης πέρασε στην αντεπίθεση.

Σχέδιο νόμου που συζητήθηκε την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εισάγεται την προσεχή Παρασκευή στην Ολομέλεια, κυρώνει δύο επιμέρους συμβάσεις δωρεάς, μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, που αφορούν στην αγορά δύο υπερσύγχρονων αεροπλάνων τα οποία θα είναι χρήσιμα για τις αεροδιακομιδές στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και θα μπορούν να μεταφέρουν ασθενείς με ασφάλεια από τις περιφέρειες της χώρας προς κεντρικά νοσοκομεία. Αφορά επίσης την προμήθεια εξοπλισμού τομογραφίας για ασθενείς με κακοήθειες.

«Δεν είναι πολλές ημέρες, που σε πολλά ΜΜΕ της χώρας μας, διαδόθηκε ως αστραπή και πανικός η είδηση ότι ακυρώνεται η δωρεά. Υποθέτω ότι το θυμάστε. Είχε γίνει πολύ μεγάλη φασαρία για αυτό, ξεκινώντας από το "Πρώτο Θέμα" και αναπαραγόμενη αυτή η είδηση σε διάφορα άλλα ΜΜΕ», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ως προς την ουσία του σχεδίου νόμου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι πρακτικά καλύπτονται οι ανάγκες αεροδιακομιδών.

«Ξέρετε ότι έχουμε πτητικά μέσα, από τα οποία έπεσαν τρία, ενώ δεν υπήρχε συμβόλαιο συντήρησης για τα άλλα τρία και δεν μπορούσαν να επισκευαστούν. Τώρα επισκευάζονται τα δύο από τα τρία ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και, μάλιστα, αγοράζονται και δύο αεροπλάνα αεροδιακομιδών, οπότε με αυτόν τον εξοπλισμό -τον υπάρχοντα εξοπλισμό που έχουμε και που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, τις βάσεις του ΕΚΑΒ που αναπτύξαμε στο πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης- πρακτικά καλύπτουμε με ασφαλή και γρήγορο τρόπο τις ανάγκες των αεροδιακομιδών σε όλη τη χώρα», είπε ο Παύλος Πολάκης και ενημέρωσε την επιτροπή ότι την Τρίτη τελείωσε και η εξέταση των τεχνικών προσφορών για τρία πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ που θα αξιοποιηθούν στο Αιγαίο.

Ως προς το ζήτημα των τομογράφων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι με τη σύμβαση το υπουργείο αξιοποιεί την δωρεά του ΙΣΝ για να ολοκληρωθεί το σχέδιο στήριξης και εξοπλισμού των νοσοκομείων όλης της χώρας. Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στα χρήματα που δόθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του δημόσιου τομέα υγείας και την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού, «με πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δημόσιο χρήμα που φτάνει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.

«Πιστεύω βαθιά, ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει αυτά τα μηχανήματα, αυτό τον εξοπλισμό να το νοικιάσουν αύριο- μεθαύριο οι ιδιώτες, στους οποίους θα έχουμε πάρει τα μηχανήματα, θα τους δώσουμε και το προσωπικό, θα έχουν εξασφαλισμένη την πελατεία και θα οικονομάνε επειδή είναι όμορφοι, γιατί αυτό είναι το δίλημμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσέθεσε: Υλοποιούνται 220 εκατομμύρια ευρώ από δημόσιο χρήμα, από δημόσιους πόρους, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο και αν την κρύβετε, υπάρχει. Εμείς θα την φωνάξουμε δυνατά, την έχουμε φωνάξει, θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής, το οποίο έχετε επιβάλει και όλο αυτό που έχει γίνει προσπαθείτε να το κρύψετε για να πείτε "καταστροφή - καταστροφή" για να στοιχηθείτε στο αφήγημα της επαναφοράς αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Παύλος Πολάκης
SHARE:

24Media Network