Ταλαιπωρημένο δέρμα μετά το καλοκαίρι; Πώς θα ανακτήσει τη λάμψη του

Ταλαιπωρημένο δέρμα μετά το καλοκαίρι; Πώς θα ανακτήσει τη λάμψη του
pixabay.com

Μέθοδοι και περιποιήσεις που μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπό σας για να ανακτήσει τη ζωντάνια και τη βελούδινη υφή του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο ήλιος, η θάλασσα, οι αμέτρητες ώρες στην παραλία, σε συνδυασμό με τα δεκάδες προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ που τοποθετούμε στο πρόσωπό μας με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα το καλοκαίρι, καθιστούν το δέρμα θαμπό, τραχύ και ταλαιπωρημένο.

Γι’ αυτό, η καλύτερη περιποίηση που μπορείς να χαρίσεις στο πρόσωπό σου για να ανακτήσει τη ζωντάνια και τη βελούδινη υφή του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η απολέπιση. Μπορείς να επιλέξεις όποια μέθοδο απολέπισης θέλεις, αναλόγως της έκτασης του προβλήματος και των συστάσεων του δερματολόγου σου.

Δύο πολύ δημοφιλείς μέθοδοι είναι η δερμοαπόξεση και το χημικό peeling. 

Η δερμοαπόξεση γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου με μικροκρυστάλλους ή διαμάντι που προκαλεί υπεραιμία και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Μετά, ο ειδικός αφαιρεί το σμήγμα και εφαρμόζει καταπραϋντικές κρέμες. Είναι μια πολύ ανώδυνη μέθοδος που δεν αφήνει ερεθισμό και κοκκινίλα μετά. Η διάρκειά της δεν υπερβαίνει συνήθως τα 30 λεπτά. Με τη δερμοαπόξεση μπορείς να αντιμετωπίσεις πανάδες και δυσχρωμίες που δημιουργήθηκαν από τον ήλιο, σημάδια ακμής, λιπαρότητα και θαμπάδα. 

Το χημικό peeling μπορεί να είναι βαθύ, μέσου βάθους ή επιφανειακό. Πριν το προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό που θα πραγματοποιήσει τη μέθοδο θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου με τις κρέμες που θα σου προτείνει. Η απολέπιση επιτυγχάνεται με την εφαρμογή στο πρόσωπο ειδικών διαλυμάτων, στη συνέχεια τον καθαρισμό προσώπου και την εφαρμογή καταπραϋντικών κρεμών. Η διάρκεια της συνεδρίας δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά. 

Με το χημικό peeling μπορείς να αντιμετωπίσεις πανάδες,

σημάδια ακμής, φωτογήρανση και ταλαιπωρημένο δέρμα. 

Και οι 2 μέθοδοι έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και το πρόσωπο ανακτά τη λάμψη και την ελαστικότητά του άμεσα, μέσα σε 1 ή 2 συνεδρίες. Το δε αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα