Τελικά το ξύλο στα παιδιά κάνει καλό, ή κακό;

Τελικά το ξύλο στα παιδιά κάνει καλό, ή κακό;

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε ο Dr Phill και δείχνει κάποιους γονείς που χτυπούν το άτακτο παιδί τους και εξηγεί γιατί αυτό δεν ωφελεί.

Η πραγματικότητα είναι πως οι γονείς πολλές φορές φτάνουν στα όρια τους με τα παιδιά τους. Συχνά σκέφτονται λίγο πριν εκραγούν: «να σου χώσω μια μπάτσα να ηρεμήσεις», αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Θα ήταν άχρηστο άλλωστε. Το ξύλο δεν βοηθά στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού.

Το news247.gr σε συνεργασία με το invitromagazine.gr,  παρουσιάζει τι έκανε  ο διακεκριμένος αμερικάνος παιδοψυχολόγος Dr. Phil,  με τον 7χρονο γιο του ο οποίος είχε μια προκλητική συμπεριφορά. Έβριζε, κλώτσαγε και έφτυνε. Ο Dr. Phil τονίζει ότι το ξύλο είναι λάθος: «Έχετε πρόβλημα με την βίαια συμπεριφορά και τους καβγάδες με το παιδί σας και προσπαθείτε να τα διορθώσετε δείχνοντας του ότι είστε μεγαλύτερος και δυνατότερος; Λάθος. Το θυμώνετε και πεισμώνει ακόμη πιο πολύ. Και εάν νομίσετε ότι συνετίστηκε, με ένα χαστούκι, κάνετε μεγάλο λάθος.»

Και ο καθηγητής συνεχίζει: «Η επιτυχία είναι να διδάξετε τα παιδιά σας και να τα βοηθήσετε να εσωτερικεύσουν το σύστημα αξιών σας, και αυτό πρέπει να το κάνετε δίχως ξύλο, δίχως βία. Γιατί με το ξύλο καταστέλλετε τις άσχημες συμπεριφορές μέσω της πρόκλησης πόνου στο παιδί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μαθαίνει κιόλας.

Το ξύλο κλιμακώνει την κατάσταση, και δημιουργεί περισσότερο χάος στο μυαλό και τον ψυχισμό του παιδιού, το οποίο είναι ήδη δυστυχισμένο και σκέφτεται «Είμαι κακό παιδί, γι’αυτό τους αρέσει να με χτυπάνε».

Το βίντεο που παρουσίασε ο Dr Phill, δείχνει κάποιους γονείς που χτυπούν το άτακτο παιδί τους και εξηγεί γιατί αυτό δεν ωφελεί.

Διαβάστε ακόμη στο invitromagazine:

– Πικρές αλήθειες για τον αλκοολισμό, από το στόμα του Ρόμπιν Γουίλιαμς (βίντεο με ελλ.υπότιτλους)

– Οι μυστικές λειτουργίες της καρδιάς που αγνοούμε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα