Τέλος εποχής για το επάγγελμα του φαρμακοποιού

Κλειστό φαρμακείο στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και στο ενδεχόμενο της πλήρους απελευθέρωσης των δικτύων διανομής για τα ΜΗΣΥΦΑ.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Κλειστό φαρμακείο στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και στο ενδεχόμενο της πλήρους απελευθέρωσης των δικτύων διανομής για τα ΜΗΣΥΦΑ. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Μετά τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την δραστηριοποίηση επιχειρηματιών σε Φαρμακεία. Τι περιλαμβάνει η ΚΥΑ που πρότείνει η Αθήνα στο κουαρτέτο

«Ανοίγουν» οριστικά τα φαρμακεία και σε επιχειρηματίες! Σε συνάντηση -σήμερα Τετάρτη- του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργο Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών- συζητήθηκε η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία.

Ειδικότερα, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

Διαβάστε ακόμη στο healthview.gr:

"Πάρα πόδα" οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό

Πηγή: healthview.gr

SHARE:

24Media Network