Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Δείτε τι πρέπει να πίνετε καθημερινά

Ελληνικός καφές
Ελληνικός καφές CALIN-ANDREI STAN

Νέα έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Ο καφές και το τσάι μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν ανθρώπους να ζουν περισσότερο, μειώνοντας χημικές ουσίες στο αίμα που μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή νόσο, ανακάλυψαν ερευνητές. Ερευνητές του Stanford University πιστεύουν ότι ενδεχομένως ανακάλυψαν μια αιτία που εξηγεί το γιατί αυτά τα ροφήματα είναι ωφέλιμα.

Η καφεΐνη μπλοκάρει χημικές ουσίες στο αίμα που προάγουν τη φλεγμονή. Αγγεία με φλεγμονή είναι πιο πιθανό να γίνουν πιο άκαμπτα- παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια. Η φλεγμονή επίσης παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές άλλες νόσους. Εξετάσεις αίματος έδειξαν λιγότερες ουσίες που συνδέονται με τη φλεγμονή και περισσότερη καφεΐνη.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι, όπως αναμενόταν, οι συμμετέχοντες αυτοί έπιναν περισσότερο καφέ. Χημική ουσία που περιέχεται στη σοκολάτα, η θεοβρωμίνη, φάνηκε επίσης να έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αν και όχι τόσο έντονη όσο η καφεΐνη.

ADVERTISING

Ο David Furman, δήλωσε ότι περισσότερο από το 90% των μη μεταδοτικών νόσων συνδέεται με τη χρόνια φλεγμονή και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως η πρόσληψη καφεΐνης συνδέεται με τη μακροζωία. Πολλές έρευνες έχουν δείξει τη σχέση. Ο ερευνητής πρόσθεσε ότι η ερευνητική του ομάδα ανακάλυψε πιθανή αιτία. Ο ερευνητής Mark Davis, πρόσθεσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι φλεγμονώδης διαδικασία που συνδέεται με τη γήρανση δεν προάγει μόνο την καρδιαγγειακή νόσο αλλά ωθείται από μοριακά γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως μπορούμε να στοχεύσουμε και να πολεμήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Καρπούζι: Ενα θρεπτικό φρούτο-λαχανικό, της Μαρίας Τρακαδά

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι

Κέικ Μπισκότο

SHARE:

24Media Network