Το ΙΑΣΩ εγκαινίασε το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

Από αριστερά οι κ.κ. Λ. Μπεθάνη, Δημοσιογράφος, Συντονίστρια της Συνέντευξης Τύπου, Χ. Ταμπουρέα, CCO Ομίλου ΙΑΣΩ, Δρ. Γ. Σταματίου, Πρόεδρος Ομίλου ΙΑΣΩ, Α. Κεραμόπουλλος, Υπεύθυνος Α’ Κλινικής Μαστού, Γ. Ξεπαπαδάκης, Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού.

Οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες στεγάζουν την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού, δημιουργήθηκαν στην “καρδιά” της μεγαλύτερης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στην Ευρώπη.

Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή φροντίδα της γυναίκας, το ΙΑΣΩ, δημιούργησε το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, μια επένδυση που ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά σε νέες εγκαταστάσεις επιφάνειας 1000 τ.μ. καθώς και σε υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Κέντρο Μαστού παρέχει υψηλή ιατρική φροντίδα από επιστημονικές ομάδες με ειδική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες επισκέπτονται το Κέντρο και πραγματοποιούνται περισσότερα από 2.000 χειρουργεία. Το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας. Διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού. Πλαισιώνεται από όλα τα απαραίτητα Τμήματα του ΙΑΣΩ και είναι σε άμεση συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, πλαστικούς χειρουργούς.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Απεικονίσεων και τους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες παρέχεται άριστη διάγνωση καθώς και η δυνατότητα διάγνωσης πολύ μικρών καρκίνων. Η διάγνωση καρκίνων μερικών χιλιοστών είναι υψίστης σημασίας. Το αποτέλεσμα της θεραπείας τέτοιων όγκων είναι σχεδόν πάντα η ίαση.

Στο πλαίσιο, δε, του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας», το ΙΑΣΩ πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά. Την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Dr. Γ. Σταματίου, η κλινική προχωρά μετά από το απαραίτητο screening, σε παροχή απολύτως δωρεάν διαγνωστικής και χειρουργικής θεραπείας σε 18 γυναίκες ετησίως. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις ασθενείς και τις οικογένειές τους με τη διενέργεια γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακών ελέγχων από εξειδικευμένους γενετιστές που προσεγγίζουν την πιθανότητα κληρονομικότητας του καρκίνου του μαστού.

Οι ασθενείς με Λεμφοίδημα παρακολουθούνται από ομάδα ειδικών φυσικοθεραπευτών και ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη των ασθενών με την βοήθεια ειδικών ψυχοθεραπευτών.

Επιπλέον, το Κέντρο Μαστού διαθέτει Μονάδα επιμέτρησης γυναικών μεγάλου κινδύνου για καρκίνο, Μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης με ειδική ψυχο-ογκολόγο, Τμήμα στατιστικών αναλύσεων και Εσωτερικό Ογκολογικό Συμβούλιο. Το Ογκολογικό Συμβούλιο παρουσία ιατρών όλων των ειδικοτήτων συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα όπου αποφασίζεται ο περαιτέρω θεραπευτικός χειρισμός βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (εξατομικευμένη θεραπεία).

Στο Κέντρο μαστού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ειδικές ομάδες ασθενών όπως:

Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω των 35 ετών

Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της κυήσεως

Οι άτοκες νεαρές ασθενείς όπου δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με στόχο να μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά την θεραπεία τους και κατά τον χρόνο που θα το επιτρέπει η γενική τους κατάσταση

Ασθενείς που ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν. Παρακολουθούνται ειδικά σε συνεργασία με το τμήμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών είναι εξαιρετικά. Την τελευταία τριετία έχουν γεννηθεί περίπου 50 παιδιά η μητέρα των οποίων νόσησε από καρκίνο μαστού.

Το ΙΑΣΩ εγκαινίασε το μεγαλύτερο Κέντρο Μαστού στην Ελλάδα

Κατά τα εγκαίνια του Κέντρου, ο πρόεδρος του Ιασώ κ. Σταματίου ανέφερε ότι: “Το ΙΑΣΩ επενδύει και καινοτομεί με τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία των ασθενών παρέχοντας ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού αλλά και αποκατάστασή του όποτε αυτό απαιτείται. Το νέο κέντρο μαστού διαθέτει δύο υπερσύγχρονους Μαστογράφους καθώς και τον πιο εξελιγμένο Μαγνητικό Τομογράφο 3 TESLA που πρόσφατα εγκαταστάθηκε. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι είμαστε η μόνη Κλινική που διαθέτει τέσσερις Γραμμικούς επιταχυντές”.

Από την πλευρά της η κα Χριστίνα Ταμπουρέα Εμπορική Διευθύντρια του ομίλου ΙΑΣΩ σημείωσε ότι: “Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζουν την Α’ και την Β’ Κλινική Μαστού προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία σε κάθε γυναίκα. Το κέντρο μας είναι εξοπλισμένο µε μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής δόσης ακτινοβολίας. Διαθέτουμε σύγχρονους Ψηφιακούς Μαστογράφους, ο ένας εκ των οποίων εκτελεί και τεχνική Τομοσύνθεσης. Διαθέτουμε εξειδικευμένα μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας που ενσωματώνουν τεχνικές ελαστογραφίας Shearwave καθώς και στερεοτακτικού εντοπισμού και βιοψίας (mammotome). Πραγματοποιούνται οι πιο σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν από τους διευθυντές των κλινικών μας. Από το 2017 το Κέντρο Μαστού του ΙΑΣΩ έχει αναγνωριστεί ως πλήρες μέλος του Breast Centers Network, του πρώτου παγκόσμιου δικτύου Μονάδων υγείας με αποκλειστικό αντικείμενο τη διάγνωση και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού”.

SHARE: