Βασιλακόπουλος: Αντίθετος στη χρονική επέκταση των πιστοποιητικών

Βασιλακόπουλος: Αντίθετος στη χρονική επέκταση των πιστοποιητικών
Έλεγχος για πιστοποιητικά στην Αθήνα EUROKINISSI

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρονική επέκταση των πιστοποιητικών του εμβολιασμού.

Υγειονομικά αντίθετος στην επέκταση της χρονικής διάρκειας των πιστοποιητικών όπως δήλωσε στην τηλεόραση ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Τα πιστοποιητικά, όπως πάνε να γίνουν, είναι μηχανισμός χαλάρωσης για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά» σημείωσε, διευκρίνισε όμως ότι «η κυβέρνηση όμως συνυπολογίζει πολλές παραμέτρους».

«Τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τέταρτη δόση, αντιλαμβάνομαι την επέκταση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Όταν ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς του FDA και του CDC νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να επανεξεταστεί» δήλωσε ο καθηγητής.

«Η ανοσία που αφήνει η Όμικρον είναι πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας, 1 με 2 μήνες. Έχουμε πολλές επαναμολύνσεις… Άρα η επέκταση του πιστοποιητικού νοσήσεις στο εξάμηνο δεν γίνεται με κριτήριο την υγειονομικά πλήρη προστασία του εμβολιαζόμενου, αλλά την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης» σχολίασε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ακόμη ότι οι άνω των 50 εμβολιάζονται στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση, δηλαδή 4 μήνες μετά την τρίτη. «Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους να δοθεί τώρα η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ή άνω των 50. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν προληπτικά, να μην απαγορεύεται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα