Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια κατά του κορονοϊού σε μορφή σπρέι

εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε μορφή σπρέι
εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε μορφή σπρέι ISTOCK

Τα νέα εμβόλια που ετοιμάζονται θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια, ενώ θα προστατεύουν από όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο.

Για τα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού, που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και θα έχουν μορφή σπρέι για τη μύτη, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως σύντομα θα έχουμε δύο είδη εμβολίων, τα οποία αναμένεται να είναι αποτελεσματικότερα από τα προηγούμενα.

«Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορονοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια. Επίσης, θα έχουμε και τα "τοπικά" εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα», είπε.

Στην συνέχεια, σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στην χώρα, εξήγησε πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, βρισκόμαστε πλέον σε φάση που έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση.

«Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ήμασταν στις 399 εισαγωγές την ημέρα, αυτή την εβδομάδα πέσαμε στις 365, που σημαίνει ότι αρχίζει μια βραδεία μεν, αλλά σαφής αποκλιμάκωση. Και το είδαμε και στα λύματα αυτό», δήλωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network