Βατόπουλος: Σύντομα υποχρεωτική η μάσκα μέσα κι έξω

Βατόπουλος: Σύντομα υποχρεωτική η μάσκα μέσα κι έξω

"Έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι για την Αττική" είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος και εκτίμησε οτι η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Αρκετά σύντομα θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, μέσα κι έξω, εκτίμησε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

“Ήδη έχει χτυπήσει το ‘καμπανάκι’, ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν, ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, πολλοί ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας” ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Βατόπουλος.

“Η χρήση μάσκας μέσα κι έξω θα γίνει κάποια στιγμή υποχρεωτική” είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας οτι το θέμα έχει συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Ο καθηγητής υπογράμμισε επίδης οτι η αύξηση των διασωληνώσεων δείχνει την έκρηξη της επιδημίας και απηύθυνε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

«Το σύνθημα πρέπει να είναι πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά, κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους» τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα