Βιταμίνη D: Από το φαρμακείο στον οργανισμό μια ‘αχτίδα’ δρόμος

Βιταμίνη D: Από το φαρμακείο στον οργανισμό μια ‘αχτίδα’ δρόμος

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D είναι ίσως από τις πιο πολύτιμες και δυσεύρετες. Δυσεύρετη γιατί, ενώ μπορούμε να την προσλάβουμε μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας και μέσω συγκεκριμένων τροφών, οι ποσότητες δεν είναι επαρκείς γενικά. Ούτε σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου έχουμε ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ούτε ακόμη κι αν καταναλώνουμε τακτικά λιπαρά ψάρια, γαρίδες, κρόκους αυγών, βρώμη, συκώτι, άγρια μανιτάρια…

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ενός γερού σκελετού και για την αποφυγή της οστεοπόρωσης. Από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο ανάγκη την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως, παιδιά και ενήλικες, σε όλες της φάσεις της ζωής μας.

Ως προς την αναγκαία ποσότητα δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων. Η ηλικία, η εποχή, το μέρος που ζει κάποιος, το αν εκτίθεται και κατά πόσο στην ηλιακή ακτινοβολία, ο τόνος του δέρματος είναι κάποιες παράμετροι, οι οποίες καθορίζουν ανά περίπτωση τις απαραίτητες δόσεις.

Κατά μέσο όρο, πάντως, οι συστάσεις δοσολογίας κυμαίνονται από 600-2.000 IU (Διεθνείς Μονάδες) την ημέρα για τους ενήλικες.

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο πιο «έξυπνος» τρόπος πρόσληψης της εν λόγω βιταμίνης – γνωστής και ως «βιταμίνη του ήλιου» και «βιταμίνη του μέλλοντος» – είναι μέσα από συμπληρώματα διατροφής, τα οποία, σε κάθε περίπτωση, θα καθορίσει ο γιατρός, που μπορεί να τη συνταγογραφήσει.

Πώς θα ‘φέρεις’ τον ήλιο στο σπίτι σου

To AQUASOL VITAMIN D είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, που περιέχει βιταμίνη D3.

Αυτό που, μεταξύ άλλων, το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα συμπληρώματα του είδους του, είναι ότι είναι πολύ εύκολο στη χορήγηση και γίνεται «παιχνίδι» για τα μικρά παιδιά, καθώς χορηγείται με ένα… «φσιτ». Συνδυάζει μοναδικά την εύκολη χρήση της μορφής του στοματικού σπρέι με δοσιμετρική αντλία και την υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης D.

Απαραίτητη σημείωση: Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, που, για την καλύτερη απορρόφησή της από τον οργανισμό, χρειάζεται να λαμβάνεται πάντα μετά τη λήψη λιπαρής τροφής. Το AQUASOL VITAMIN D, είναι το μοναδικό σπρέι βιταμίνης D σε υδατοδιαλυτή μορφή, ενώ είναι κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες, δεν περιέχει ζάχαρη και έχει ευχάριστη γεύση φράουλας.

Χάρη στον πρωτοποριακό αυτό συνδυασμό σύνθεσης και μορφής, εξασφαλίζει μέγιστη απορρόφηση της βιταμίνης από τον οργανισμό, με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, εύκολη εφαρμογή για κάθε ηλικία, υπογλώσσια ή στο εσωτερικού του μάγουλου, ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής και χωρίς να επηρεάζεται από αυτή. Επιπλέον, επιτυγχάνει λήψη της συνιστώμενης δοσολογίας, χωρίς απώλειες κατά την εφαρμογή.

Ακόμα κι αν δεν λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D με τους πλέον γνωστούς τρόπους (ήλιος, τροφές) υπάρχει η λύση. Μια βόλτα μέχρι το κοντινότερο φαρμακείο θα σου “λύσει” τα χέρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα