Ξεμένει από υλικά ο 'Ευαγγελισμός'

4ωρ σταση εργασιας πργαμτοποιησαν οι εργαζομενοι στο νοσοκομειο Ευαγγελισμο για τεραστια προβληματα που υπαρχουν στο θεραπευτηριο--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
4ωρ σταση εργασιας πργαμτοποιησαν οι εργαζομενοι στο νοσοκομειο Ευαγγελισμο για τεραστια προβληματα που υπαρχουν στο θεραπευτηριο--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι που προειδοποιούν ότι θα "στερέψει" από υλικά

«Καταρρέει» το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου. Προειδοποιούν μάλιστα ότι άμεσα το νοσοκομείο θα «στερέψει» από υλικά!

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, «τα προβλήματα στο νοσοκομείο επιδεινώνονται», σημειώνοντας ότι «οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία είναι "κοροϊδία" , αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και α΄ εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ.», τονίτι το Σωματείο. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγηση του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια». 

Όσον αφορά τους εργολαβικούς εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη), σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό». «Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά -Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Τελικά η δουλειά και οι συνάδελφοι παχαίνουν!
Φρένο στις ρατσιστικές συμπεριφορές από την 6η ΥΠΕ
SHARE:

24Media Network