Υπουργείο Υγείας: Ρεκόρ από κορδέλες έκοψαν στελέχη του μέσα σε 15 μέρες

Υπουργείο Υγείας: Ρεκόρ από κορδέλες έκοψαν στελέχη του μέσα σε 15 μέρες
Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη κόβουν προεκλογικά κορδέλες YY

Ανά τρεις ημέρες κατά μέσο όρο στελέχη του υπουργείου Υγείας κόβουν και από μία κορδέλα, εγκαινιάζοντας προεκλογικά από αξονικούς τομογράφους μέχρι μονάδες υγείας. Ποιος έκοψε τις περισσότερες.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 7 κορδέλες έκοψαν από τις 4 έως τις 18 Μαΐου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η Μίνα Γκάγκα είναι γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής σε κάποια περιφέρεια στις εκλογές της 21η Μαΐου, ούτε βέβαια βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Όπως όλα δείχνουν, μετά τις εκλογές θα επιστρέψει και πάλι στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2024, που θα γίνουν οι Ευρωεκλογές. Τότε δεν θα είναι απίθανο να τη δούμε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Υγείας, έδειχνε να αγαπά τη δημοσιότητα, ακόμα και αν είναι αρνητική.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τον τελευταίο μήνα έλαβε δύο εξώδικα για προκλητικές και παράνομες πολιτικές αποφάσεις, προκαλώντας σάλο γύρω από το όνομά της.

Έτσι, η κυρία Γκάγκα, λίγο πριν αποχωρήσει από την Αριστοτέλους, ίσως να θέλησε να πάρει ακόμα λίγες σταγόνες δημοσιότητας, κόβοντας μία κορδέλα εγκαινίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν έχει ανάγκη να κόψει και να ράψει κορδέλες, καθώς ως υπουργός Υγείας έχει το πλεονέκτημα να εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα ενημερωτικά site.

Η Ζωή Ράπτη, όμως, όμως που είναι υποψήφια με τη ΝΔ, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Έχει κάνει τα εγκαίνια και έχει κόψει μέσα σε 15 ημέρες 6 κορδέλες!

Μάλιστα, έφτασε σε σημείο σε μία ημέρα να κόψει δύο κορδέλες, μία στην Αττική και μία στη Θεσσαλονίκη!

Ποιες κορδέλες και πότε έχουν κόψει Γκάγκα και Ράπτη

Στις 4 Μαΐου η Ζωή Ράπτη εγκαινίασε ένα νέο οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια, νόσο Alzheimer και συναφείς διαταραχές στη Νέα Ιωνία.

YY

Εμφανώς συγκινημένη, η υφυπουργός Υγείας αφιέρωσε την ημέρα των εγκαινίων στη μνήμη της γιαγιάς της, Ζωής, που νόσησε με Alzheimer, όπως πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Μία ημέρα αργότερα, στις 5 Μαΐου η κυρία Ράπτη έκοψε όχι μία, αλλά δύο κορδέλες.

Κι αυτό διότι εγκαινίασε το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στη Μεταμόρφωση Αττικής και το Κέντρο Υποστήριξης Εργαζομένων Βορείου Ελλάδας «IASIS At Work», στη Θεσσαλονίκη.

YY

Η κυρία Ράπτη συνέχισε με το ψαλίδι στο χέρι για να κόψει την επόμενη κορδέλα στις 13 Μαΐου, εγκαινιάζοντας τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «Πνοές» στο Μαρούσι.

YY

Στις 16 Μαΐου, η Μίνα Γκάγκα εγκαινίασε ακόμα ένα αξονικό τομογράφο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο–Μπενάκειο», Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

«Η υγεία και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός, θα είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία», έσπευσε να δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο κάνει… πολιτική επικοινωνία.

YY


Στις 17 Μαΐου η κυρία Ράπτη έσπευσε να εγκαινιάσει νέο Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου στα Μελίσσια, το δεύτερο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

YY

Μόλις χθες, στις 18 Μαΐου, το ψαλίδι της υφυπουργού Υγείας έκοψε την κορδέλα του πρώτου πανελλαδικά Οικοτροφείου για ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, στα Κάτω Πατήσια.

YY

Κάτι που σημαίνει ότι πρωταθλήτρια σε μία από τις πιο παλιές και ξεπερασμένες στρατηγικές πολιτικής επικοινωνίας, αναδεικνύεται η Ζωή Ράπτη!

Δεν λέω, σημαντικό έργο, αλλά μπορούσε να γίνει νωρίτερα ή και αργότερα και όχι με μανία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν φορές που περισσότερο σημαντικό για τον πολιτικό ίσως είναι η φωτογραφία και όχι το κοινωνικό έργο που έχει κληθεί να επιτελέσει. Ειδικά στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα