Νέο εξώδικο στη Γκάγκα για “ρουσφετολογική προκήρυξη” – Κοινοποιούν σε Μητσοτάκη

Νέο εξώδικο στη Γκάγκα για “ρουσφετολογική προκήρυξη” – Κοινοποιούν σε Μητσοτάκη
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα Eurokinissi

Το δεύτερο εξώδικο, μέσα σε επτά ημέρες, αναμένεται να λάβει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αυτή τη φορά για παράνομη προκήρυξη, όπως αναφέρουν οι γιατροί.

Δεύτερο εξώδικο αναμένεται να λάβει, μέσα σε μία εβδομάδα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα από γιατρούς, αυτή τη φορά για διαφορετική υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δεν ακύρωσε άμεσα την «σκανδαλώδη προεκλογική προκήρυξη συντονιστών διευθυντών», το θέμα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη.

Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να αποδώσουν εξώδικο στην κ. Γκάγκα, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιπόπη Σπανού.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αναμένεται να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, με αίτημα «την ακύρωση αυτής της ρουσφετολογικής και έκνομης προκήρυξης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζήτησε για την υπόθεση την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, προκειμένου να ακυρωθεί η προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές λόγω εκλογών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα “εξαιρετικά επείγουσα” προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι γιατροί των δημόσιων Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), είχαν αποστείλει εξώδικό στη Μίνα Γκάγκα για εγκύκλιο που είχε εκδώσει, με την οποία όπως ανέφεραν καταργούσε τις ιατρικές ειδικότητες στις εφημερίες και «ήταν κάτι που έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των ασθενών».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η κ. Γκάγκα απέσυρε την εγκύκλιο, μετά από παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα