Έληξε η κατάληψη στη Νομική Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ EUROKINISSI

Τερματίστηκε η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κανονικά λειτουργεί η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, που εμπόδισαν την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Η κατάληψη της Σχολής διεκόπη και οι φοιτητές αναμένεται να εξετάσουν νέα κινητοποίηση για την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής να μεταθέσει τις εκλογές για τη μέρα αυτή.

Οι καταληψίες φοιτητές αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στην διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Λόγω της κατάληψης, οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στη Νομική Σχολή ματαιώθηκαν, καθώς οι φοιτητές κατέλαβαν συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

Για σήμερα Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τα νέα Διοικητικά Συμβούλια σε τέσσερα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου), αλλά τελικά θα πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου οι εκλογές ματαιώθηκαν, καθώς και εκεί έγινε κατάληψη των κτιρίων του.

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ματαιώθηκε συνάντηση των υποψηφίων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών των εκλογών από ομάδα φοιτητών που τους απαγόρευσε την είσοδο στην αίθουσα όπου θα γίνονταν οι εκλογές.

Η ΠΟΣΔΕΠ καταγγέλλει υποκινητές βίαιων ενεργειών

Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει προσπάθειες εκφοβισμού των πανεπιστημιακών και των διοικήσεων των ΑΕΙ, προκειμένου να προχωρήσουν σε ακύρωση των διαδικασιών ανάδειξης νέων συμβουλίων διοίκησης.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται μεταξύ άλλων:

"Με έκπληξη, γιατί δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν ελεύθεροι και ώριμοι Έλληνες πολίτες -και μάλιστα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι-, οι οποίοι 'απεργάζονται' σχέδια προσφυγής ακόμα και στην ανοικτή βία για να αποτρέψουν την άσκηση του στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος από τους συναδέλφους τους. Ενός δικαιώματος που μετά από πολλές δεκαετίες αιματηρών αγώνων έχει κατακτήσει ο κάθε Έλληνες πολίτης σε κάθε γωνιά της χώρας, εκτός βέβαια όπως φαίνεται των πανεπιστημιακών χώρων".

"Οργή και αγανάκτηση γιατί οι 'συνάδελφοι' αυτοί δεν διστάζουν να εμπλέξουν στα σχέδια τους και νέους ανθρώπους - τους φοιτητές μας. Μετατρέποντας τους σε αερομεταφερόμενες μονάδες κρούσης, περιφερόμενες από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. Δείχνοντας έτσι, πως εννοούν και σέβονται ακόμα και αυτή την θεμελιώδη αρχή της αυτονομίας και την αυτοτέλειας των Ιδρυμάτων".

SHARE:

24Media Network