“Φωτιές” στην Ελλάδα από ομολογία Γιλμάζ για Τούρκους εμπρηστές

“Φωτιές” στην Ελλάδα από ομολογία Γιλμάζ για Τούρκους εμπρηστές
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Δεν έχει κοπάσει ο ντόρος μετά τις αποκαλύψεις πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας για τουρκικό "δάκτυλο" πίσω από καταστροφικές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση

Ποικίλα ερωτήματα και αντιδράσεις έχουν προκύψει μετά την ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997.

Ανώτερες κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις Γιλμάζ αποτελούν στοιχεία ενός υπόγειου πολέμου ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τασνού Τσιλέρ.

Επιβεβαιώνουν μάλιστα, σύμφωνα με “Τα Νέα”, ότι οι σχετικές πληροφορίες ήταν από την πρώτη στιγμή σε γνώση της τότε ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στην επίμαχη περίοδο υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ τότε είχε προβεί σε δηλώσεις καταγγελίας για τους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση και όλους όσοι κρύβονταν πίσω από αυτούς ο τότε υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.

Μεταξύ άλλων, τη διετία 1993-1997 είχαν ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, το Σέιχ Σου και την Ικαρία. Τότε μάλιστα υπήρξαν “διαρροές” από κυβερνητικές πηγές για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, αλλά δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ η παραμικρή απόδειξη για αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα