ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Η Ζέττα Μακρή είναι Ελληνίδα δικηγόρος, πολιτικός και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι Bουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία. Στις εκλογές Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την θητεία της, ανέλαβε τομείς του Υπουργείου Παιδείας όπως αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Στις 4 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γεννήθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε την Ελληνο-Γαλλική Σχολή Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και στη συνέχεια σπούδασε στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Από το 2000 έως το 2004 ήταν βουλευτής Μαγνησίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Απρίλιο του 2013 κατείχε έδρα της ΝΔ. Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας του Αγροτικού Τομέα ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τις εκλογές Μαΐου 2012 διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέβριο του 2010 συμμετείχε στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού "Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα". Είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου από την 1η Ιανουαρίου 2011. Τον Αύγουστο του 2012 διορίστηκε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων θέση που κράτησε μέχρι την 1η Απριλίου 2013. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση.

Μαθητές σε σχολείο

Σχολεία: Επιμένει η κυβέρνηση για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου παρά τα χιλιάδες κρούσματα

Ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, παρά την ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον στην Ελλάδα. Έρχεται αναπροσαρμογή του Πρωτοκόλλου, παρά το ότι το υπ. Παιδείας το θεωρεί "άκρως επιτυχημένο".

Καταστροφές από τον σεισμό στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου

Δεν θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση όσα σχολεία έκλεισαν λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα

Δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω του σεισμού στην Λάρισα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, κ. Μακρή.