Forbes: Αυτοί είναι οι Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Forbes: Αυτοί είναι οι Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου
Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ποιοι βρέθηκαν στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία για το 2018

Τέσσερις είναι οι Έλληνες που βρέθηκαν στη φετινή λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Έχοντας περιουσία που ξεπερνά τουλάχιστον το 1 δισ. δολάρια, τα ελληνικά πρόσωπα της λίστας είναι τα εξής:

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΗΣ

 

Θέση: 729

Περιουσία: 3,2 δισ. δολάρια

Ηλικία: 71

Επαγγελματικός τομέας: Τραπεζική, ναυτιλιακά

Όπως αναφέρει το Forbes, ο Σπύρος Λάτσης ανέλαβε τον επιχειρηματικό κολοσσό της οικογένειας από το 2003 όπου απεβίωσε ο Ιωάννης Λάτσης. Οι τομείς στους οποίους επενδύει η οικογένεια εκτός από τη ναυτιλία, είναι η τραπεζική, ο κτηματομεσιτικός τομέας και το πετρέλαιο. Στο οικογενειακό χαρτοφυλάκιο βρίσκονται επίσης η Lamda Development και η EFG international.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

Θέση: 859

Περιουσία: 2,8 δισ. δολάρια

Ηλικία: 64

Επαγγελματικός τομέας: Συλλέκτης έργων τέχνης

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα των ναυτιλιακών, Σταύρου Νιάρχου, και κληρονόμος της τεράστιας συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του. Η συγκεκριμένη συλλογή είχε αγοραστεί για 3 εκατ. δολάρια το 1957 από τον ηθοποιό Έντουαρντ Ρόμπινσον, και περιέχει μερικά από τα πλέον γνωστά και αναγνωρίσιμα έργα του κόσμου. Μεταξύ αυτών φημολογείται ότι βρίσκεται η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Βαν Γκογκ, ενώ περιλαμβάνεται επίσης το γνωστό έργο του Πάμπλο Πικάσο «Yo, Picasso». Αφότου κληρονόμησε τη συλλογή αυτή, ο Φίλιππος Νιάρχος πρόσθεσε κι άλλα έργων διάσημων δημιουργών, όπως του Άντι Γουόρχολ.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

 

Θέση: 965

Περιουσία: 2,5 δισ. δολάρια

Ηλικία: 56

Επαγγελματικός τομέας: Εξορύξεις, πρώτες ύλες

Γνωστός και ως «Τέλης», είναι ο επικεφαλής και κάτοχος του 3% της εταιρείας Glencore, η οποία θεωρείται ένας κολοσσός στον τομέα της εξόρυξης χαλκού. Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης μπήκε στο χώρο μέσω της εταιρείας Cargill η οποία εξαγοράστηκε το 1993 από την Marc Rich & Co. Αργότερα το νέο εταιρικό σχήμα πέρασε στην κατοχή της Glencore. Ο ίδιος μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων όταν η Glencore εισήλθε στο Χρηματιστήριο το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα