Autoduder: ο φίλος που χρειάζεσαι για να βρεις συνεργείο

Autoduder: ο φίλος που χρειάζεσαι για να βρεις συνεργείο

Γιατί ο φίλος...στο service φαίνεται!

Μέχρι τώρα υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν μπορούσες να τα κάνεις online. Ένα από αυτά ήταν το να βρεις συνεργείο. Για αυτό, δύο τρόποι υπήρχαν: Να πληρώσεις αρκετά μέχρι να μάθεις, ή να έχεις ένα φίλο που να ξέρει για να σε γλυτώνει από τις κακοτοπιές.

Αυτά μέχρι τώρα. Πλέον αρκεί να έχεις internet. Ο autoduder είναι ο online φίλος σου που ξέρει από συνεργεία και μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις αυτό που θες, σε τιμές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν.

Η πρωτότυπη ιδέα που έγινε πράξη ανήκει σε δύο φίλους που, μέχρι τώρα, δεν είχαν άλλη σχέση με τον κλάδο των συνεργείων, παρά μόνο ως … πελάτες. Ο Νικόλας Κάζος και ο Φοίβος Φαραντάκης, έχοντας διαγράψει τη δική τους πορεία στο χώρο των τραπεζών και του λογισμικού αντίστοιχα, Χημικός Μηχανικός ο πρώτος και με ανώτατες σπουδές στην Πληροφορική ο δεύτερος, δεν είχαν φανταστεί πως η λατρεία τους για τα αυτοκίνητα θα εξελίσσονταν σε startup. Μια ιδέα που γεννήθηκε στα τέλη του 2016, δουλεύτηκε σε επίπεδο ανάπτυξης της τεχνολογίας το 2017, για να ξεκινήσει σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τους ίδιους, με τον autoduder «απλοποιούμε τη διαδικασία, αυξάνουμε τις επιλογές, μειώνουμε το κόστος. Αλλάζουμε τον τρόπο που μέχρι τώρα επιλέγει κάποιος συνεργείο, αποτελώντας έναν επιπλέον παράγοντα διασφάλισης της τελικής ποιότητας εργασιών και ανταλλακτικών».

Θετικά στοιχεία που διαπιστώνουν ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτου καθώς στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, ο autoduder έχει φθάσει να εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 10 χρήστες την ημέρα. Η χρήση της πλατφόρμας είναι άλλωστε δωρεάν, καθώς η εταιρεία πληρώνεται αποκλειστικά από τα συνεργεία, που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 200 στον νομό Αττικής αγγίζοντας τον στόχο των ιδρυτών να φθάσουν τα 300 μέσα στο καλοκαίρι.

Σε μία αγορά που το 93% των οχημάτων έχει συμπληρώσει 5ετία, οι επισκέψεις στο συνεργείο είναι αναπόφευκτες. Το ίδιο και τα κόστη για τους ιδιοκτήτες τους, που μέσω του autoduder μειώνονται σημαντικά. Μείωση που φτάνει κατά μέσο όρο το 60% κρίνοντας από τα μέχρι τώρα στοιχεία της πλατφόρμας. Μια ευκαιρία που απευθύνεται στο σύνολο της αγοράς καθώς η υποδομή της πλατφόρμας περιέχει τις εργοστασιακές προδιαγραφές για 40 μάρκες αυτοκινήτων και 12.000 μοντέλα!

Για τον χρήστη η διαδικασία είναι απλή. Μπαίνει στο autoduder.com, επιλέγει το ΙΧ του και ποιες εργασίες τον ενδιαφέρουν, σημειώνει την περιοχή που επιθυμεί και συγκρίνει αμέσως. Η πλατφόρμα του εμφανίζει τα συνεργεία που πληρούν τις ανάγκες του, το κόστος που χρεώνει κάθε ένα από αυτά για τις εργασίες που ζητά, την απόστασή του από την περιοχή του ενδιαφερόμενου και το status που έχει ως προς την μέχρι τώρα αξιολόγηση άλλων χρηστών του autoduder που το έχουν επισκεφθεί. Η τιμή που εμφανίζεται είναι αυτή που ο χρήστης θα πληρώσει απευθείας στο συνεργείο για τις εργασίες που επέλεξε. Χωρίς άλλες χρεώσεις. Παράλληλα,η ομάδα του autoduder αναλαμβάνει να παρέμβει είτε τηλεφωνικά, είτε με φυσική παρουσία στο συνεργείο, σε περίπτωση που το κόστος αλλάξει από αυτό που εμφανίζεται online.

Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι βέβαια μικρή καθώς τα συνεργεία δεν συμμετέχουν στην πλατφόρμα, αν πρώτα ο autoduder με τους δικούς του εξειδικευμένους συνεργάτες δεν τα επισκεφθεί, ελέγξει και αξιολογήσει θετικά τον τρόπο που δουλεύουν, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν, την τελική ποιότητα του αποτελέσματος που παρέχουν στους πελάτες τους.

«Ποιότητα» και «εμπιστοσύνη» είναι, σύμφωνα με τους ιδρυτές του autoduder, και οι λέξεις κλειδί για την επιτυχία της καινοτόμου αυτής εταιρείας. «Αντιμετωπίζουμε δραστικά την ανασφάλεια που υπάρχει στην επιλογή του κατάλληλου συνεργείου για τις εκάστοτε εργασίες που απαιτεί ένα αυτοκίνητο. Ανασφάλεια ως προς την ποιότητα των εργασιών, ως προς το κόστος, ως προς τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν. Ο autoduder είναι ο online φίλος σου που όμως ξέρει και μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε προστατεύσει από τις κακοτοπιές, εξαφανίζοντας το άγχος, αλλά και την ταλαιπωρία που σχετίζεται με το αυτοκίνητο.»

Η έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα εξυπηρέτησης του κάθε ένα επισκέπτη της πλατφόρμας επιτάσσει τα βήματα ανάπτυξης των υπηρεσιών και των σημείων δραστηριοποίησης να γίνονται προσεκτικά και σταθερά. Ήδη ο autoduder καλύπτει εργασίες μικρού και μεγάλου service, φρένα, ιμάντα, συμπλέκτη, αναρτήσεων, ηλεκτρολογικά και κλιματισμό. Σε συνέχεια αυτών, η επόμενη μέρα περιλαμβάνει τη διεύρυνση των υπηρεσιών με την ένταξη των ελαστικών και της φανοποιίας, αλλά και στην έναρξη λειτουργίας και στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα