Γλυκιά απόλαυση: Semifreddo με αμαρέτι

Semifreddo με αμαρέτι
Semifreddo με αμαρέτι TASTYDAY

Ένα υπέροχο, δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι.

Υλικά

3 αυγά

2 κρόκους

1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου

220γρ ζάχαρη

500ml κρέμα γάλακτος

35% λιπαρά

150γρ μπισκότα αμαρέτι

60ml λικέρ αμαρέτο

Για το γαρνίρισμα

60γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

6 -7 μπισκότα αμαρέτι σπασμένα

Εκτέλεση

Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη τροφίμων 2 μεταλλικές μακρόστενες φόρμες για κέικ.

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους, το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και το βάζουμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και, με ένα σύρμα, τα χτυπάμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Το αποσύρουμε από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, διπλώνουμε τη σαντιγί στο μίγμα των αυγών.

Προσθέτουμε το λικέρ και τα μπισκότα (τα μισά σπασμένα και τα υπόλοιπα ολόκληρα) και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες που έχουμε προετοιμάσει και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Βγάζουμε από την κατάψυξη, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ξεφορμάρουμε. Αφοιρούμε την μεμβράνη και γαρνίρουμε με τα φιστίκια και τα μπισκότα.


Πηγή: 

TASTYDAY

ADVERTISING

SHARE: