Πατάτας Μπράβας

Την διαφορά στις Patatas Bravas κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αλιόλι.
Την διαφορά στις Patatas Bravas κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αλιόλι. FUNKY COOK

Ο ισπανικός τρόπος να απολαύσετε τις πατάτες με μια μοναδική πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Με την ΕΕ να φέρνει νέα οδηγία στους παραγωγούς προϊόντων με βασικό υλικό την πατάτα και τους ειδικούς να συστήνουν το μέτρο στο χρόνο τηγανίσματος, ένα έδεσμα μας ήρθε στο μυαλό. Οι ισπανικές patatas bravas παρασκευάζονται με τον ιδανικότερο τρόπο ώστε να αποφευχθεί η έκκριση ακρυλαμίδιου κατά το τηγάνισμα, αφού πρώτα βράζουν σε νερό και στη συνέχεια αποκτούν τραγανή κρούστα στο τηγάνι. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως θα μείνουν λιγότερο στο καυτό λάδι, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του πιάτου.

Η Funky Cook έχει την συνταγή για να απολαύσουμε αυθεντικές πατάτες από την Ισπανία με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά

  • Για τις Πατάτες: 500 gr. πατάτες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Για την Σάλτσα Brava: 5 ντομάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Για την Μαγιονέζα: 200 ml. μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο βρασμένες

Προετοιμασία

  • Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
  • Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
  • Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα
Πηγή: 

FunkyCook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιατί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που φτιάχνουμε τηγανιτές πατάτες

ADVERTISING

SHARE: