Χιλιάδες στο δρόμο για τον Ζακ Κωστόπουλο

Χιλιάδες στο δρόμο για τον Ζακ Κωστόπουλο
Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.

Την πορεία διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα, πραγματοποίησαν την Τρίτη οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η πορεία που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησε από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, για να επιστρέψει στο σημείο απ όπου ξεκίνησε.

Οι οργανώσεις πραγματοποίησαν το κάλεσμα είναι οι Υπερήφανοι Γονείς, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η ΟΛΚΕ, η Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+), το Πολύχρωμο Σχολείο, το Athens Pride, η Fat Unicorns, η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”.

Στο κάλεσμά τους, ανέφεραν πως όπως ο Ζακ Κωστόπουλος αρνιόταν να ταυτιστεί με το πρόσωπο του τέρατος, με τη φρίκη της αυτοδικίας και του νόμου του δυνατού, έτσι και οι ίδιοι δεν τα πάνε καλά με τη βία. “Εντούτοις, βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκηνές ενός βάναυσου ξυλοδαρμού που, κάθε άλλο, παρά πολιτισμένη χώρα δείχνει”.

Με την διαμαρτυρία τους ζητούν άμεση και εκ βαθέων διερεύνηση ΟΛΩΝ των αποδεικτικών στοιχείων και απόδοση δικαιοσύνης. “Καμία ζωή δεν είναι για πέταμα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ορατότητα, την ασφάλεια, την ισότητα και τον σεβασμό.Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά ώστε να μη κουκουλωθεί τίποτα.” τονίζουν.

Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα