Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού

Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος του Βελβεντού

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 40χρονος που σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά από πολύωρη απολογία. Τι δήλωσε ο δικηγόρος του (vids)

Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρει ο 40χρονος από το Βελβεντό Κοζάνης που σκότωσε και έθαψε την 37χρονη σύζυγό του σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε το Σάββατο (16/01) στα δικαστήρια Κοζάνης για να απολογηθεί. Μετά από τουλάχιστον πέντε ώρες που διήρκεσε η κατάθεσή του, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να κριθεί προφυλακιστέος. Πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Δικηγόρος 40χρονου: Πρόκειται για έγκλημα πάθους. Είναι μετανιωμένος, έχει καταλάβει τι έχει κάνει

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δικηγόρος του δράστη δήλωσε: “Είναι ένα έγκλημα πάθους, θεωρούμε ότι τα στοιχεία είναι επαρκή για να αποδείξουμε αυτό το γεγονός. Είναι ένα ερωτικό έγκλημα, είναι μια ανθρωποκτονία που έχει τελεστεί εν βρασμώ ψυχής, δεν ήταν προμελετημένη. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως προετοιμασία ή έστω στο μυαλό του να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του μέχρι εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Δήλωσε βέβαια, ξανά, μετανιωμένος. Ήδη έχει καταλάβει τι έχει κάνει, ότι έχει αφήσει ουσιαστικά ορφανά και από πατέρα και από μητέρα, τα παιδιά του.

Δεν μπορούσε να αντέξει ότι θα έφευγε η γυναίκα και τα παιδιά του. Το τραγικό γεγονός της ανθρωποκτονίας είναι αποτέλεσμα της απόφασης της συζύγου να φύγει και να πάρει και τα παιδιά μαζί. Αυτό αποδεικνύει και τον μεγάλο του έρωτα. Ήταν παθιασμένος μέχρι και την τελευταία στιγμή”.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στα τρία παιδιά της οικογένειας:”Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να διατηρήσουμε όλοι μας την ψυχραιμία, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε απ’ όλη αυτή τη φασαρία μακριά τα παιδιά. Τα παιδιά δεν μας φταίνε σε τίποτα”.

(Βίντεο: kozan.gr και kozanimedia.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα