Συνελήφθη να οδηγεί σχολικό λεωφορείο με πλαστές πινακίδες

Συνελήφθη να οδηγεί σχολικό λεωφορείο με πλαστές πινακίδες
ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου της Τροχαίας σε ένα από τα λεωφορεία διαπιστώθηκε ότι φέρει ταυτάριθμες πινακίδες κυκλοφορίας, εκ των οποίων η μπροστινή ήταν χειροποίητη και πλαστή και η οπίσθια γνήσια που αντιστοιχούσε σε άλλο  Ι.Χ. λεωφορείο.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε σχολικά λεωφορεία, πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, συνελήφθη από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) στην Αγία Βαρβάρα, ένας 52χρονος οδηγός Ι.Χ. λεωφορείου, το οποίο ανήκει σε ιδιοκτήτρια Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, διότι ενώ το εν λόγω όχημα είχε αποχαρακτηριστεί οριστικά και το είχε θέσει παράνομα σε δημόσια κυκλοφορία μεταφέροντας 15 νήπια.

Το λεωφορείο έφερε κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου ταυτάριθμες πινακίδες κυκλοφορίας, εκ των οποίων η μπροστινή ήταν χειροποίητη και πλαστή και η οπίσθια γνήσια που αντιστοιχούσε όμως σε άλλο  Ι.Χ. λεωφορείο ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος, ομοίως ιδιοκτησίας της προαναφερόμενης ιδιοκτήτριας του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Περαιτέρω, ο συλληφθείς οδηγός επέδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο αστυνομικούς, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο τα οποία αντιστοιχούσαν στο δεύτερο Ι.Χ. λεωφορείο, το οποίο εντοπίσθηκε σταθμευμένο έξω από τον Ιδιωτικό Βρεφονηπιακού Σταθμό και το οποίο έφερε μπροστινή γνήσια και οπίσθια χειροποίητη και πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.

Το αποχαρακτηρισμένο όχημα, καθώς και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτού, κατασχέθηκαν. Ο οδηγός του οχήματος, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω κινήθηκε η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της ιδιοκτήτριας του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα