Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει πώς δρούσαν τα “βαποράκια” στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει πώς δρούσαν τα “βαποράκια” στο κέντρο της Αθήνας

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ασφάλεια Αττικής βίντεο από την παρακολούθηση των διακινητών ναρκωτικών που δρούσαν στην Ομόνοια. Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα.

Βίντεο ντοκουμέντο από την παρακολούθηση των διακινητών ναρκωτικών που δρούσαν στην Ομόνοια έδωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με τη συνδρομή των ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα (15 αλλοδαποί κυρίως από Μπαγκλαντές, Ινδία και Νιγηρία και ένας Έλληνας), ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμη εννέα ατόμων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από τη «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχαν προηγηθεί πάνω από 150 καταγγελίες πολιτών στις Αρχές για την ανεξέλεγκτη δράση αυτού του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 1.200 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικομανείς την ημέρα.

Αναλάμβαναν μάλιστα τη διακίνηση των ναρκωτικών όλο το 24ωρο, ενώ για να «καλύπτουν» τη δράση τους αποθήκευαν και απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δυο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του ’’τσιλιαδόρου’’ ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών και την «προστασία» της οργάνωσης από επεισόδια με τους χρήστες.

Εκτιμάται ότι την ηρωίνη την προμηθεύονταν στο «χονδρεμπόριο» κυρίως από κυκλώματα που τροφοδοτούν αυτά τα δίκτυα από την Αλβανία. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια».

Πρόσθετα, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29 ατόμων, μελών της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, σε μία προσπάθεια να συλλέξουν πληροφορίες οι Αρχές.

Τα στοιχεία και της φωτογραφίες των συλληφθέντων μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα