Επτά στους δέκα πολίτες ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Επτά στους δέκα πολίτες ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ
Eurokinissi

Μια ακόμα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την αντίθεση των πολιτών στην απόφαση για "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ. Ισχνό προβάδισμα της ΝΔ ως προς την πρόθεση ψήφου

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, δεν βρίσκει πολλούς πολίτες σύμφωνους και είναι πιθανό να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα “Επενδυτής”, το 68% των πολιτών διαφωνεί με το “λουκέτο”, ενώ το 29% δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στο ερώτημα ποια στάση πρέπει να κρατήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εφόσον έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση για την ΕΡΤ, το 49% απαντά ότι πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση και το 47% ότι πρέπει να αποχωρήσουν..

Όσον αφορά το μέλλον της ΕΡΤ, το 49% δηλώνει ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να ανοίξει και να παραμείνει ως έχει και το 43% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος φορέας.

Ως προς την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 20,2%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και το ΛΑΟΣ με 1,4%. 

Επίσης το 7,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό και το 13,2% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Τέλος, ως προς το ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ως συνήθως προηγείται ο “κανένας” με 40% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 28% και ο Αλέξης Τσίπρας με 15%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα