Κούλουμα με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Κούλουμα με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Με βροχές και άστατο καιρό η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας σε όλη τη χώρα. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά το σκηνικό του καιρού

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιανατολικά της χώρας από το πρωί περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά, με τα φαινόμενα να εξασθενούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή πρώτη, ενώ και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο, από βόρειες διευθύνσεις, έως και 9 μποφόρ.

Ποια είναι η πρόβλεψη ανά περιοχή και πώς θα κινηθεί ο καιρός την Τρίτη;

Μακεδονία και Θράκη

Στα βόρεια της χώρας, η μέρα ξεκίνησε με νεφώσεις και βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Ο άσχημος καιρός θα εξασθενίσει όσο περνά η ημέρα, ενώ αναμένεται να σταματήσει η βροχή στα ανατολικά. Η Θερμοκρασία στην περιοχή θα κυμανθεί από 07oC έως και 11oC.

Στην Καστοριά το θερμόμετρο στις 08.00 το πρωί έδειξε 1oC, ενώ ισχυρές είναι οι βροχές στην περιοχή, ενώ παρόμοιο μοιάζει το σκηνικό του καιρού και στη Φλώρινα με τη θερμοκρασία στους 1oC με τη βροχή να σταματά μετά το μεσημέρι.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις και στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, με βροχές σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση τους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8oC έως 14oC, ενώ στα βόρεια και ανατολικά των περιοχών αυτών, η μέγιστη, αναμένεται να είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το θερμόμετρο στη Λαμία το πρωί έδειχνε 3oC με ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους, 5oC στη Λάρισα και 6oC στην Κόρινθο, ενώ και στις τρεις πόλεις ο βροχερός καιρός θα είναι το μοτίβο με το οποίο θα συνεχίσει η μέρα ως και το βράδυ.

Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος και Νησιά Ιονίου

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιότερα το πρωί, αλλά και χιόνια στα ορεινά για τη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι ασθενείς 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10οC έως 15oC, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στις περιοχές της Ηπείρου.

Στο Αγρίνιο η Καθαρά Δευτέρα ξεκίνησε με βροχή και τη θερμοκρασία στους 7oC, 11oC δείχνει το θερμόμετρο στην Πρέβεζα και 6oc αντίστοιχα, στην Πάτρα.

Κυκλάδες και Κρήτη

Βροχές όμως και συννεφιά θα είναι το σκηνικό όλη την ημέρα και στην Κρήτη, αλλά και στα νησιά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα κυμανθούν σε ένταση μεταξύ 5 και 6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση έως 7 μποφόρ και τοπικά 8 και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10oC έως 16oC.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Παρόμοιο το σκηνικό και στα Δωδεκάνησα με βροχές και καταιγίδες που θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα νότια και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται πέριξ των 12oC. 

Αττική

Στην Αττική τώρα οι βροχές θα εξασθενίσουν βαθμιαία από το απόγευμα με τους ανέμους να φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11oC έως 15oC, με τη μέγιστη τιμή να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα αντίστοιχο το σκηνικό με τοπικές βροχές και συννεφιά, φαινόμενα που θα εξασθενίσουν από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10oC έως 13oC.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά, αλλά και την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για καταιγίδες στα δυτικά, αλλά και κάποια χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 4 μποφόρ, 5 με 7 στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με την Καθαρά Δευτέρα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα