Μήνυση από τον δήμο Γλυφάδας για την πετρελαιοκηλίδα

Μήνυση από τον δήμο Γλυφάδας για την πετρελαιοκηλίδα

Ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι θα κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, λέγοντας ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα. "Θα υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το ναυάγιο" τονίζει ο υφυπουργός Ναυτιλίας. Αίτημα της δημάρχου Σαλαμίνας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ποινικές ευθύνες αναμένεται να ζητήσουν οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη”, τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, ανοιχτά της Σαλαμίνας.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε θα υποβάλει αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη, αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει την εξωτερική εικόνα της παραλίας, δήλωσε” αναλυτικά ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Πρόσθεσε δε ότι “ο δήμος έκανε ότι μπόρεσε με τον δικό του εξοπλισμό και βοηθά στη διαχείριση με την καθοδήγηση εξειδικευμένων ανθρώπων”.

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου τονίζει χαρακτηριστικά πως “θα διεκδικήσει και την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών μας”.

Αναλυτικά ο ίδιος αναφέρει:

“Από τα χαράματα σήμερα καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια με όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο της Γλυφάδας. Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί. Αμέσως μετά, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα μετρήσουμε – όπως κάνουμε συνεχώς – την ποιότητα των υδάτων για να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες.

Αύριο θα υποβάλω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέα Περιβάλλοντος) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού. Ο Δήμος Γλυφάδας θα διεκδικήσει και την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών μας.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παπανικολάου στο Ραδιόφωνο 24/7:

Είναι σε πλήρη εξέλιξη η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων μας να συνδράμουμε όλους τους αρμόδιους και τα ειδικά συνεργεία απορρύπανσης και να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατό την παραλία μας στην πρότερη κατάσταση, αυτή που με τόσο κόπο πετύχαμε φέτος την άνοιξη και χάρη στην οποία κερδίσαμε για πρώτη φορά τη γαλάζια σημαία. Αναμένουμε φυσικά και τις σαφείς οδηγίες που πρέπει να λάβουμε από τις αρμόδιες αρχές και τις οποίες θα ακολουθήσουμε αμέσως.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που ζητούν να βοηθήσουν εθελοντικά. Στη παρούσα φάση παρακαλείσθε όλοι να μην προσεγγίζετε την παραλία, γιατί η διαχείριση των πετρελαϊκών αποβλήτων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και η εμπλοκή μη εξειδικευμένων ανθρώπων είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Η προσπάθεια για να έχουμε και πάλι το παραλιακό μέτωπο που μας αξίζει δεν θα σταματήσει σε όλα τα επίπεδα μέχρι να τα καταφέρουμε. Είναι λόγος τιμής έναντι όλων των συμπολιτών μας”.

Αίτημα για να κηρυχθεί η Σαλαμίνα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε εξ άλλου να κηρυχθεί, η Σαλαμίνα, η δήμαρχος του νησιού, Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7.

“Θα υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το ναυάγιο”, τόνισε από τη δική του μεριά στο σταθμό μας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υφυπουργός Ναυτιλίας. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο Φάληρο είναι καλύτερη, ενώ το πρόβλημα παραμένει στη Γλυφάδα.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Σαντορινιός στο Ραδιόφωνο 24/7:

“Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ανύπαρκτο κράτος το οποίο ακόμα περιμένουμε να παρέμβει”, υπογραμμίζει σε δική του ανάρτησή στο Facebook ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

“Η παραλία μας από ψηλά! Όπως βλέπετε από τις αεροφωτογραφίες η παραλία μας έχει υποστεί αρκετά μεγάλη ζημιά. Ως Δήμος σε συνεργασία με την Ελληνικό τοποθετήσαμε φράγμα 500 μετρων και σπεύσαμε να καθαρίσουμε το μαζούτ. Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ανύπαρκτο κράτος το οποίο ακόμα περιμένουμε να παρέμβει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους μας αλλά κυρίως στις ψυχάρες τους εθελοντές μας που έτρεξαν ακόμα μια φορά να βοηθήσουν. Στα τρολ του καναπέ που τόλμησαν να τους κοροϊδέψουν να κάνουν και κριτική δήθεν για ευθύνες μας μπορώ με βεβαιότητα να τους πω ότι η βλακεία είναι όντως ανίκητη φίλοι μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα