Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Συνδικάτα εργαζομένων του ΠΑΜΕ άνοιξαν τον χορό των σημερινών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας με την ΑΔΕΔΥ να παίρνει τη σκυτάλη. Σε απεργία και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία. Κλειστή η Σταδίου από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα 

Σειρα σωματείων εργαζομένων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο συγκεντρωθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Ομονοιας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων, με νομοθετική ρύθμιση.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία βρισκεται και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η οποία συγκεντρώθηκε στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα πραγματοποιήσει πορεία προς τη Βουλή.Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων ενώ την κινητοποίηση στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Νωρίτερα στην πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν συνδικάτα Οικοδόμων τα οποία κατευθύνθηκαν στο Κολωνάκι όπου βρίσκονται τα γραφεία των εργοδοτικών τους οργανώσεων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Παράλληλα με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα οι δημόσιες δομές υγείας καθώς γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν με τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μεταξύ άλλων ζητά το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διεκδικεί  «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα