Στον εισαγγελέα τα 20 μέλη του Ρουβικωνα

Στον εισαγγελέα τα 20 μέλη του Ρουβικωνα

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασαν στην Ευελπίδων τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας για την παράσταση και απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι αρχικες προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Περίπου στις 11.00 το πρωί έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων φορώντας χειροπέδες προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, διέγερση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Στην Ευελπίδων τούς υποδέχτηκαν με συνθήματα, περίπου 50 άτομα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση αλληλεγγύης μετά από κάλεσμα που έχει κάνει ο Ρουβίκωνας.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και η δίκη των 12 μελών της αναρχικης συλλογικοτητας για παλαιότερες υποθέσεις. Συγκεκριμένα τα 12 μέλη της συλλογικότητας -6 εκ των οποίων είναι και στους 20 που παρουσιάζονται στον εισαγγελέα- θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για μια σειρά από ενέργειες όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, η επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εισβολή στην ΔΕΔΗΕ, οι φθορές στον φράκτη της οικίας του Γερμανού πρέσβη, οι φθορές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας και στα δικαστήρια της Λάρισας.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 12 αφορούν διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, παράνομη βία από κοινού και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα