Στον Π. Γιαννακόπουλο το ειδικό βραβείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Στον Π. Γιαννακόπουλο το ειδικό βραβείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Για τη συνολική προσφορά του στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, βραβεύθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Παύλος Γιαννακόπουλος

Σε αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην ανάπτυξη και καθιέρωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως δύναμης με παγκόσμια εμβέλεια, καθώς και της αδιάλειπτης προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής βράβευσε το Σάββατο 1η Απριλίου τον «πατριάρχη» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ιδρυτή και πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Παύλο Γιαννακόπουλο.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Hellas PHARM 2017 και των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συμπεριέλαβε για πρώτη φορά ειδική κατηγορία για τη βράβευση μιας προσωπικότητας, για τη συνολική προσφορά της στην ελληνική φαρμακευτική αγορά και η επιλογή του Π. Γιαννακόπουλου ήταν προφανής για το σύνολο του έργου του.

Lefteris_Partsalis

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε ιδιαίτερη μνεία στη χαρισματική προσωπικότητά του, το πρωτοπόρο πνεύμα του, την ευρηματική του σκέψη, την προσήλωσή του στο όραμα της φαρμακοβιομηχανίας που ίδρυσε, της ΒΙΑΝΕΞ, και τη συνέπειά του στην αρχή πως “Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να προσπαθήσεις. Να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη”, στοιχεία που έκαναν ανεξίτηλο το “αποτύπωμά” του στο χώρο της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς. Ιδιαίτερα σημαντική, επίσης, υπήρξε η συνεπής και συνεχής υποστήριξη του ελληνικού φαρμακείου.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της διαδρομής του Παύλου Γιαννακόπουλου παρουσιάστηκαν σε βίντεο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: από τα πρώτα βήματα στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς, στην ίδρυση της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ και την κατάκτηση της κορυφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με την ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Το 1960, ο Παύλος Γιαννακόπουλος κάνει το καθοριστικό βήμα-προάγγελο της δημιουργίας της ΒΙΑΝΕΞ, με την ίδρυση της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα των εισαγωγών φαρμάκων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και απλώνει την εμπορική δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα. Σύντομα, η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ γίνεται αντιπρόσωπος μεγάλων διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών, όπως οι Janssen, Roussel, Alcon και Bristol-Myers ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός συνόρων.

Το 1971, η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία και μετονομάζεται σε ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Με τον πρόεδρο και ιδρυτή της, Παύλο Γιαννακόπουλο, στο «τιμόνι» η ΒΙΑΝΕΞ χαράζει μια πορεία αλματώδους ανάπτυξης ολοκληρώνοντας συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες διεθνούς φήμης, όπως οι Merck & Co (ΗΠΑ), Takeda Chemical Industries (Ιαπωνία), Boots (Μ. Βρετανία), Fujisawa (Ιαπωνία), Sigma Tau Industries (Ιταλία), Eli Lilly (ΗΠΑ) οι οποίες αναθέτουν στη ΒΙΑΝΕΞ την παραγωγή και την αντιπροσώπευση των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η ΒΙΑΝΕΞ αποτέλεσαν, δηλαδή, συμμάχους-κλειδί για διεθνείς φαρμακευτικούς οίκους, ώστε να εισέλθουν στην αγορά της χώρας μας.

Lefteris_Partsalis

Το 1977 ξεκινά η βιομηχανική δραστηριότητα της ΒΙΑΝΕΞ, με τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου, το οποίο εξειδικεύεται στην παραγωγή στείρων, υγρών, ημιστερεών προϊόντων και εναιωρημάτων.

 Το 1983 η ΒΙΑΝΕΞ αποκτά το δεύτερο εργοστάσιο. Πρόκειται για μία καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον Μονάδα Παραγωγής Φαρμάκων, εξειδικευμένη στις μη-στείρες στερεές μορφές.

Δύο χρόνια αργότερα, η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας ενισχύεται με την απόκτηση του τρίτου εργοστασίου. Το τρίτο εργοστάσιο θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής λυόφιλων ενέσιμων στην Ευρώπη.

Η διορατικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου για την ανοδική πορεία που θα ακολουθούσαν τα επόμενα χρόνια τα ΜΗΣΥΦΑ και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα, οδηγεί στην ίδρυση της ΒΙΑΝ Α.Ε, το 1995, εταιρείας του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, με προσανατολισμό στην αγορά του φαρμακείου.

Lefteris_Partsalis

 

Το 1997 η ΒΙΑΝΕΞ ιδρύει στη Βαρυμπόμπη τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και το κέντρο διανομής τελικών προϊόντων.

Το 1999 η ΒΙΑΝΕΞ αποκτά το τέταρτο εργοστάσιο το οποίο θεωρείται μία εκ των πλέον εξελιγμένων και ελαχίστων στον ευρωπαϊκό χώρο, μονάδα παραγωγής κεφαλοσπορινούχων προϊόντων.

Το 2006 ιδρύεται η ELDRUG S.A., μια εταιρεία με σκοπό την έρευνα και την ανάπτυξη, ενώ το 2011 η ΒΙΑΝΕΞ λαμβάνει την έγκριση ως προμηθευτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων (World Health Organization) καθώς και της UNICEF.

Συνεχιστής του οράματος και του έργου του ο γιος του Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος από το 2013 έχει αναλάβει τα ηνία του Ομίλου.

Υπηρετώντας στην πράξη το δίπτυχο «Ποιότητα στην παραγωγή – Φροντίδα για τον άνθρωπο» η ΒΙΑΝΕΞ, μαζί με την ΕΛΑΪΣ, ήταν οι πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που έλαβαν πιστοποίηση ISO. Η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων και υπηρεσιών της ΒΙΑΝΕΞ αναγνωρίζονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτοντας 48 πιστοποιητικά ποιότητας.

Lefteris_Partsalis

Lefteris_Partsalis

 

Η κοινωνική προσφορά είναι επίσης προτεραιότητα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, στηρίζοντας συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Καθοριστική ήταν, επίσης, η συμβολή του στη δημιουργία του πρώτου Φαρμακευτικού Μουσείου της χώρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήταν δωρητής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, το οποίο αναγνωρίζουν όλοι στο πρόσωπο του Παύλου Γιαννακόπουλου, είναι ότι σεβόταν πάντα τους διακριτούς ρόλους όλων των μερών στην αλυσίδα φαρμάκου και στέκεται δίπλα, τόσο στους φαρμακοποιούς όσο και στις φαρμακαποθήκες.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Αθηνών, καθώς και αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), ενώ έχει βραβευθεί πολλές φορές από οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Lefteris_Partsalis

 

Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κωνσταντίνος Λουράντος. «Έχουμε βρεθεί με τον Παύλο σε όλα τα μετερίζια. Αγαπήθηκε πολύ από τους φαρμακοποιούς και τους αγάπησε κι εκείνος πολύ. Αγαπήθηκε γιατί ό,τι έλεγε, το έκανε, χαρακτηριστικό που δεν το συναντάς συχνά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λουράντος.

Έχοντας στο πλευρό του τα αδέλφια του Θανάση και Κώστα, τη σύζυγο του Δέσποινα, καθώς και τον γιο του Δημήτρη με την οικογένεια του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος παρέλαβε τη σημαντική αυτή διάκριση, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν συγκινημένοι. Ο ίδιος δήλωσε ότι το βραβείο αφιερώνει στη σύζυγο του Δέσποινα, ακούραστη συμπαραστάτρια και στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, Νικόλαος Κόλμαν, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και πλήθος φαρμακοποιών.

 
Lefteris_Partsalis

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα