Πολιτική κρίση ενόψει στην Ισπανία

Πολιτική κρίση ενόψει στην Ισπανία
O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ AP

Αντιμέτωπος με δύσκολη κατάσταση είναι πλέον ο Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος βλέπει τους συμμάχους του να μην στηρίζουν το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Οι πολιτικοί σύμμαχοι της ισπανικής κυβέρνησης μειοψηφίας των Σοσιαλιστών ανακοίνωσαν ότι δεν στηρίζουν τον προϋπολογισμό που πρόκειται να κατατεθεί, λίγες ώρες πριν από μια κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, που ελέγχει μόνο 84 έδρες σε σύνολο 350, δεν μπορεί να περάσει τον προϋπολογισμό χωρίς τη στήριξη των κομμάτων που τον έφεραν στην εξουσία τον Ιούνιο όταν υποστήριξαν την ψήφο μομφής κατά της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι.

Αν ο Σάντσεθ δεν καταφέρει να περάσει τον προϋπολογισμό, το μέλλον της εύθραυστης κυβέρνησής του θα τεθεί υπό αμφισβήτηση μόλις δύο μήνες αφού ανέλαβε την εξουσία.

Τα δύο καταλανικά κόμματα PdeCat και ERC, καθώς και το αριστερό Podemos αποφάσισαν να απόσχουν από την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα