Στη Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman

Στη Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman
Στη Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman AP

"Η παρουσία μας στη Μεσόγειο ενισχύει την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε εθνικές και περιφερειακές αποστολής στην περιοχή ευθύνης του Έκτου Στόλου", δήλωσε ο διοικητής του αεροπλανοφόρου

To αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman βρίσκεται από την Παρασκευή στα νερά της Μεσογείου, περνώντας από το Γιβραλτάρ, όπως ανακοίνωσε το Ναυτικό των ΗΠΑ.

“Είμαι περήφανος για την επαγγελματική ναυτική συμπεριφορά των ναυτών μας, καθώς περνούσαμε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες λωρίδες στον κόσμο. Ήταν μια όμορφο ανοιξιάτικη μέρα και οι άνδρες και οι γυναίκες μας εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά του”, δήλωσε ο διοικητής του αεροπλανοφόρου.

Μαζί με το Truman, το ταξίδι από τον Ατλαντικό στη Μεσόγειο έκανε το καταδρομικό USS Normandy και το αντιτορπιλικό USS Forrest Sherman.

“Η είσοδος στη δυτική Μεσόγειο ενισχύει την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε εθνικές και περιφερειακές αποστολές στην περιοχή ευθύνης του Έκτου Στόλου. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ καθώς και με τους Ευρωπαίους και Αφρικανούς εταίρους για να διατηρήσουμε σωστή την παρουσία μας όταν και όπου χρειάζεται”, πρόσθεσε ο διοικητής.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν, πριν περάσει το Στενό του Γιβραλτάρ το Truman και τα πλοία που το συνοδεύουν, συμμετείχε σε άσκηση με το Μαρόκο. Κατά τη διάρκεια αυτής, που διήρκεσε μία εβδομάδα, οι ΗΠΑ και το Μαρόκο ενίσχυσαν την ικανότητά τους να συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα