Συρία: Η αντιπολίτευση δεν πιστεύει ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά στο Αφρίν

Συρία: Η αντιπολίτευση δεν πιστεύει ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά στο Αφρίν
Turkish army tanks enter Afrin, an enclave in northern Syria controlled by U.S.-allied Kurdish fighters, in Hassa, Hatay, Turkey, Monday, Jan. 22, 2018. Turkey's President Recep Tayyip Erdogan has said his country will "not take a step back" from its military operation on Afrin. Speaking in Ankara on Monday - the third day of the operation Erdogan said Turkey's "fundamental goal" is ensuring national security, preserving Syria's territorial integrity and protecting the Syrian people.(AP Photo) ap

Διχάζουν οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν για ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της συριακής αντιπολίτευσης Νασρ Χαρίρι δήλωσε ότι δεν πιστεύει τις πληροφορίες ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεών της στο Αφρίν της Συρίας.

Συριακά και κουρδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα γιατρούς από το Αφρίν, μετέδωσαν το Σάββατο ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις.

“Δεν το άκουσα από αξιόπιστες πηγές, αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα” είπε ο Χαρίρι μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik, στο περιθώριο της Συνόδου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα πάντα με τον Χαρίρι, οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν διαθέτουν και δεν θα έκαναν χρήση χημικών όπλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα