Μαξίμου: O Άδωνις θέλει εκλογές την Κυριακή. Ακούει η ΝΔ;

Μαξίμου: O Άδωνις θέλει εκλογές την Κυριακή. Ακούει η ΝΔ;
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης Nick Paleologos / SOOC

Φωτιές άναψαν μετά την συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο Ραδιόφωνο 24/7, όπου δήλωσε ότι συμφωνεί με την άποψη της Φώφης Γεννηματά να γίνουν εκλογές "την ερχόμενη Κυριακή". Δήλωση που ήρθε λίγες ημέρες μετά την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Με μία μεγαλοπρεπή κίνηση, το Μέγαρο Μαξίμου πετά το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί στο Ραδιόφωνο 24/7 και τη δήλωσή του στους Βασίλη Σκουρή – Αγγελική Σπανού “εμείς ζητάμε την επόμενη Κυριακή εκλογές”.

“Η άποψη του ΚΙΝΑΛ είναι να κάνουμε εκλογές πριν από τη λήξη της διαπραγμάτευσης, με σκοπό η διαπραγμάτευση να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση”, είπε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι ο ίδιος συμφωνεί με την άποψη της κυρίας Γεννηματά.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο “βλέπουν” διχογνωμία, καθώς η δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη βρίσκεται σε απόσταση από την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε ζητήσει εκλογές τον Σεμπτέμβριο, μιλώντας πρόσφατα στους τομεάρχες του κόμματός του: “Τον προκαλώ σήμερα (τον κύριο Τσίπρα) αν όντως πιστεύει το αφήγημά του να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντας το στην κρίση των πολιτών”,  είχε σημειώσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει αμέσως μετά: “Ποτέ δεν κρύψαμε ότι θεωρούμε αρνητική κάθε μέρα που περνάει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι ένας κύκλος κλείνει τον Αύγουστο με την έξοδο ας κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο”.

“Μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ”

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο υπογραμμίζεται: “Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές το Σεπτέμβρη, ο Αντιπρόεδρός του ‘την επόμενη Κυριακή’. Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ; Ή μήπως δεν υπάρχει επίσημη θέση;

Το μπάχαλο στη γραμμή της ΝΔ, όπως εκφράστηκε και στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, φανερώνει το αδιέξοδό της.

 Διότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019 και μέχρι τότε, μία σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ θα έχουν βρει το δικαστικό τους δρόμο ανεμπόδιστα, όπως ορίζει ο νόμος”.

Η τελευταία αναφορά, σχετικά με “υποθέσεις σκανδάλων που αγχώνουν την ηγεσία της ΝΔ”, ερμηνεύεται και ως έμμεση προειδοποίηση, καθώς η δικαστική έρευνα για τη Novartis βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν εμπλακεί ονόματα πρώην υπουργών.

Μέχρι στιγμής, η ΝΔ επιμένει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ενώ από τα στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν σταθερά αυτό τον όρο και παραπέμπουν σε κάθε περίπτωση στο αποτέλεσμα που θα προκύψει από την Δικαιοσύνη.

ΝΔ: Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση Γεωργιάδη

Από τη ΝΔ, αντί επισήμου σχολίου για την σημερινή δήλωση του Α.Γεωργιάδη στο Ραδιόφωνο 24/7, λένε ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση Γεωργιάδη ενώ επιχειρηματολογούν, ότι και η ΝΔ έχει ζητήσει εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Ειδικότερα για την πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εκλογών τον Σεπτέμβριο, πηγές της Πειραιώς σημειώνουν ότι αυτό ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της ΝΔ υπό την έννοια ότι, αν ο κύριος Τσίπρας πιστεύει ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε από το μνημόνιο, τότε ας πάει σε εκλογές, ώστε να δούμε τι λένε για αυτό το ζήτημα και οι πολίτες.

Στην συνέντευξή του, ο κύριος Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα, ανέφερε αρχικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έχει ζητήσει εκλογές από τον Μάρτιο του 2016”, ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε:

“Η άποψη του ΚΙΝΑΛ είναι να κάνουμε εκλογές πριν από τη λήξη της διαπραγμάτευσης, με σκοπό η διαπραγμάτευση να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση. Αυτή είναι η άποψη της κυρίας Γεννηματά. Οφείλω να σας πω ευθέως ότι εγώ τη βρίσκω σωστή αυτή τη θέση. Επειδή αυτή η διαπραγμάτευση θα δεσμεύσει τη χώρα για πολύ χρόνο μετά, είναι λογική αυτή την απόφαση να την πάρει μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και όχι μία κυβέρνηση που υπολείπεται 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις”

– Εσείς ζητάτε τον Σεπτέμβρη εκλογές.

“Εμείς ζητάμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, κύριε Σκουρή. Εμείς λέμε ότι κάθε μέρα παραμονής του κυρίου Τσίπρα στην εξουσία είναι ζημία”, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Στην ίδια συνέντευξη στους 88,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι: “ακόμη και με αυτοδυναμία χρειαζόμαστε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις”, ενώ σχετικά με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών εκλογικής περιφέρειας σχολίασε ότι δεν συζητούν για μεμονωμένη αλλαγή, παρά μόνο αν ανοίξει γενικά το θέμα του εκλογικού νόμου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα